20.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

De când PNL-ul a intrat în opoziţie, Ţurcanu anunţă că vin sute de miliarde de lei de la guvern

News Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că în acest an vor veni peste 500 de miliarde de lei vechi, în judeţul Botoşani. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru finalizarea proiectelor vechi şi demararea a 25 de lucrări noi.

Florin Ţurcanu susţine că deja a avut o discuţie cu liderul PSD Botoşani Andrei Dolineaschi şi că au convenit să nu îşi blocheze reciproc proiectele.

“Am primit bani de la Ministerul Dezvoltării şi am achitat lucrările care au fost executate pe programul de dezvoltare rurală. Aştept o notificare prin care se alocă 220 de miliarde judeţului Botoşani pentru a putea promova proiectele. În primul rând trebuie să dau bani proiectelor care au depăşit 70%. Trebuie să dau bani şi către celelalte proiecte în derulare şi să deschid lucrări noi. O să propun deschiderea a 25 de investiţii noi. În 15 zile am termen de transmitere la minister după care va intra în comisia de aprobare a indicatorilor investiei. Avem pe apă, drum, canal, poduri. Voi merge în special pe apă, canal şi drumuri. Voi încerca să nu ţin cont de culoarea politică. O să trebuiască să am o discuţie şi cu domnul Andrei Dolineaschi ca să nu ne blocăm reciproc. Sunt 220 de miliarde şi mai vin încă 300 de miliarde în acest an. Dacă avem încasări la buget. Au primit la fel toţi, după numărul de locuitori”, a afirmat Florin Ţurcanu.

În plus, Consiliul Judeţean a primit o veste bună şi din partea Oficiului de Luptă Antifraudă. După mai multe verificări, s-a constatat că nu există niciun fel de problem şi urmează să se deblocheze 80 de miliarde de lei vechi.

“Am tot spus că aveam nişte litigii şi aveam acea problema că nu puteam deconta cererile de plată. Am primit decizia OLAF-ului. S-au finalizat cercetările şi nu există suspiciuni de fraudă. Zilele următoare vor ajunge 80 de miliarde de lei în conturile Consiliului Judeţean pentru a face plata către constructori. Problema este cu parte ape care o avem noi de pus. Era în semestrul doi şi trebuie să o aducem în semestrul unu. Nu mai trebuie luăm creditul pentru că ne-au aprobat la decontare cererile depuse. Noi aveam două cereri care erau blocate iar domnul Sorescu a mai depus o cerere de 20 şi ceva de miliarde”, a spus Florin Ţurcanu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

371 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA