3 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

De astăzi, se schimbă mersul trenurilor. Ce se modifică în transportul intern şi internaţional

tren gara1

De astăzi, se schimbă mersul trenurilor. Au fost introduse garnituri noi, speciale pentru cei care merg spre cele mai cunoscute zone turistice din ţară. În plus, mai multe rute au fost modificate.

Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015 va fi valabil până la 12 decembrie 2015, urmând să fie în circulaţie, zilnic, peste 1.100 de trenuri.

CFR Călători precizează că va asigura, și în 2015, serviciul public de navetă între marile oraşe şi localităţile din proximitatea acestora. De asemenea, va fi menținut mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare permit acest lucru şi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord – Ploiești, București Nord – Pitești şi Constanţa – Mangalia (în sezonul estival).

Pe de altă parte, pentru asigurarea accesibilității și mobilităţii călătorilor, dar şi pentru desfăşurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Pitești și alte orașe, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe stații de pe traseu. Astfel, față de 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

Citeşte mai mult pe DIGI24

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA