27.1 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

DARABANI. Trei proiecte pentru modernizarea a 13 kilometri, în 2022. Urmează încă 18 kilometri FOTO&VIDEO

Primăria orașului Darabani are în implementare trei proiecte care vizează modernizarea mai multor străzi pietruite și care în ultimii ani au fost afectate de inundații. Două dintre acestea sunt finanțate de Compania Națională de Investiții iar unul se va realiza cu bani din bugetul local.

Primul proiect demarat vizează asfaltarea a aproximativ 7,5 kilometri și are o valoare de peste 2,5 milioane euro. Potrivit autorităților locale, lucrările sunt în grafic iar în toamnă se va putea circula în condiții decente pe aceste străzi.

“Avem un proiect de 7,5 kilometri de drum modernizat, pe un program al Companiei Naționale de Investiții. Drumurile acestea au fost calamitatea, am făcut un proiect pe care l-am depus la Compania Națională de Investiții care a aprobat finanțarea în vederea asfaltării celor 7,5 kilometri. Erau drumuri pietruite care din acest an vor fi asfaltate. Este o soluție modernă de stabilizare a terasamentului după care se pune un strat de piatră și ulterior straturile de asfalt. Eu sper ca până în toamnă să se finalizeze lucrările”, a spus Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani.

Celelalte două proiecte vizează asfaltarea a încă 5,4 kilometri și vor rezolva o problemă importantă în acea zonă a orașului din nordul județului Botoșani.

Tot din partea Companiei Naționale de Investiții am primit ordin de începere pentru al doilea proiect, de aproximativ 3,4 kilometri de asfalt. Pe lângă cele două proiecte, vom aloca bani de la bugetul local pentru încă doi kilometri. Vorbim de câteva străzi din aceeași zonă care nu au intrat pe proiectele finanțate de CNI. Sunt niște străzi mai mici care trebuie asfaltate pentru a închide unele inele de circulație”, a adăugat Alin Gîrbaci.

Proiect de 18 kilometri depus pe “Anghel Saligny”

În paralel cu realizarea acestor investiții, Primăria Darabani a pregătit și depus un alt proiect care vizează modernizarea drumurilor. Este vorba de un proiect depus pe Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, care vizează asfaltarea a încă 18 kilometri de străzi și drumuri către localitățile arondate.

“Pe programul Anghel Saligny am depus un proiect pentru modernizarea a 18 kilometri. Din discuțiile purtate, nu știu dacă vom primi suma solicitată dar eu sper să modernizăm măcar încă 15 kilometri. Sper să ajungem la 30 de kilometri de străzi asfaltate în doi ani. Orașul Darabani are acum în jur de 25 de kilometri de străzi asfaltate dintr-un total de 140 de kilometri. Modernizăm anul acesta aproape 13 kilometri și sperăm să reușim anul viitor asfaltarea a încă 18 kilometri”, a mai spus primarul orașului Darabani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA