26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Dănuţ Ciubotaru este noul preşedinte al Rotary Club Botoşani

danut ciubotaru rotary

Membrii Rotary Club Botosani au organizat, joi 18 iunie, incepand cu ora 19.00, la restaurantul Complexului Europa, ceremonia de predare a colanului, cu alte cuvinte, schimbarea preşedinţilor.  Inginerul Iulian Cuzub a predat mandatul succesorului sau, Danut Ciubotaru. Acesta va conduce clubul în anul rotarian 2015-2016 a cărui deviză este “Fii un dar pentru umanitate!”.  Pentru prima data, ceremonia a fost una comuna cu cea a noului infiintat Club Interact Botosani, Antonia Clivet predand mandatul noului presedinte, Mircea Rosu.

Astfel, preşedintele Rotary Club Botosani în anul 2014-2015, Iulian Cuzub, a prezentat colegilor si invitaților prezenti la eveniment un raport succint al mandatului său, unul bogat în proiecte pe care le-a închis sau continuat, precum si noile inițiative. Le-a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături şi au susţinut proiectele şi programele sale, predând insemnele funcției, succesorului său. De asemenea, Antonia Clivet a prezentat proiectele Interact Botosani, surprinzand prin numarul si varietatea acestora, dovada ca tinerii pot demonstra prin creativitate, implicare si efervescenta ca voluntariatul social produce intr-adevar efecte la nivelul comunitatii.

La rândul său, subliniind în prealabil meritele fostului preşedinte și a echipei care l-a secondat, Danut Ciobotaru s-a angajat să asigure continuitatea proiectelor pe care clubul botosanean le desfășoară pe plan umanitar și social. La fel și în organizarea de evenimente culturale de calitate și susținerea excelenţei, prin initierea si acordarea de burse elevilor merituosi din oraș, contribuind activ in sustinerea cauzelor umanitare din comunitatea botosaneana.

Anul Rotarian care s-a încheiat a avut ca motto la nivel internaţional „Light up Rotary” iar anul care începe la 1 iulie se va derula sub emblema „Be a gift to the world”. Înfiinţat în anul 2003, Clubul Rotary Botosani a desfăşurat o activitate intensă şi susţinută prin proiecte derulate atât pe plan local, cât şi naţional.

Astfel, au fost prezentate proiecte precum “George Enescu – ORIGINI”, care are ca scop stimularea unei actiuni comune a Cluburilor Rotary din Districtul 2241 – România si Republica Moldova, care să pună în valoare eforturile individuale și implicarea locală în susținerea actelor culturale polarizate în jurul operei și imaginii lui George Enescu dar si proiecte precum dotarea cu echipamente medicale a sectiei de balneo-fizio-terapie din cadrul Spitalului de Pediatrie Botosani ori programul de acordare de burse scolare “Prof. dr. Constantin Manolache” care in acest an au ajuns la cea de-a doua editie, bursierii fiind si ei prezenti la ceremonie. Cu ocazia prezentarii proiectului burselor scolare participantii la eveniment au putut face donatii pentru sprijinirea financiara a proiectului, rezultatele gestului caritabil fiind mai mult decat incurajatoare.

Cei 28 de membri ai Clubului Rotary Botosani – 61348 Botoșani, Districtul 2241 – România, sunt voluntari care, prin acțiunile și idealurile lor, vor să sprijine comunitatea locală. Sprijinul rotarienilor botoșăneni se alătură spiritului rotarian universal îndreptat asupra acelora care au nevoie cu adevărat de ajutor sau cărora le poate înlesni depășirea unor situații dificile.

Clubul Rotary Botoșani, grup de voluntari din comunitatea locală, sunt în general lideri și conducători din diverse firme private sau publice, profesioniști de elita in domeniul lor de activitate, care își asumă toată priceperea și responsabilitatea necesare progresului și dezvoltării, respectării legilor, cât și promovării scopului nobil de conviețuire în comunitate. Politica, interesele personale sau de grup, elitismul și promovarea imaginii proprii nu reprezintă pentru membrii clubului priorități sau subiectul întâlnirilor de lucru pentru că nu converg spiritului rotarian.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA