25.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

Dan Șlincu: „PSD vine cu măsuri concrete în Parlament și în Guvern pentru a susține populația să facă față situației actuale”

PSD își respectă angajamentele și implementează fiecare măsură inclusă în pachetul „Sprijin pentru România” de care vor beneficia 3 milioane de români aflați în risc de sărăcie. De săptămâna trecută a început distribuirea primelor carduri de vouchere în valoare de 250 de lei, ca măsură de sprijin pentru persoanele cu venituri mici. Există resurse pentru acordarea acestui sprijin până în 2027. În același timp, în Parlament am votat alături de colegii mei deputați forma finală a legii privind majorarea valorii  tichetelor de masă de la 20 de lei la 30 de lei, care va intra în vigoare din luna iulie. Totodată, Guvernul va promova un act normativ în regim de urgență pentru stabilizarea prețurilor la carburanți, cu prevederi dure anti-speculă, care vor sancționa, cu până la 1% din cifra de afaceri, practicarea unor prețuri nejustificat de mari, limitarea producției, a vânzărilor sau stocarea mărfurilor pentru crearea unui deficit și revânzarea la un preț crescut artificial”, a declarat deputatul PSD Dan Șlincu.

Parlamentarii și reprezentanții guvernamentali social-democrați au lansat în consultare publică și la nivelul Coaliției un nou pachet de măsuri de stimulare economică pentru a genera dezvoltare și creșterea nivelului de trai pentru fiecare român.

Solidaritatea și echitatea socială sunt două dintre principiile generale de la care se va porni, astfel încât să se identifice mai multe soluții care să conducă la deduceri pentru cei cu venituri mici și supraimpozitare pentru cei cu venituri supradimensionate. Trebuie asigurate resursele pentru continuarea investițiilor și  pentru stimularea mediului de afaceri cu scopul dezvoltării economice. Mai sunt multe de făcut pentru a ajunge să creștem nivelul de trai, așa cum ne-am dorit, însă PSD, așa cum s-a văzut de la începutul guvernării, vine permanent cu măsuri de protejare și susținere a populației și antreprenorilor”, a subliniat Dan Șlincu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here































ULTIMA ORA