Dacian Cioloş este noul prim-ministru al României. VEZI ce spune botoşăneanul care a făcut parte din echipa lui Cioloş

0
2153
iohannis_ciolos foto rtv
Klaus Iohannis si Dacian Ciolos

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în această seară că noul prim ministru al României va fi Dacian Cioloş, fost ministru al Agriculturii şi fost comisar european pe probleme de agricultură. Dacian Cioloş a fost agreat de toate partidele care au fost la Cotroceni, pentru consultări.

Noul prim-ministru urmează să-şi formeze echipa cu care va guverna. Atât preşedintele Iohannis cât şi liderii partidelor politice au fost de acord ca până la alegerile parlamentare de anul viitor să existe un guvern de tehnocraţi.

Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei Moldoovis, a colaborat timp de mai mulţi ani cu Dacian Cioloş şi a făcut parte din echipa acestuia.

nechiforionicapopauti„Îl cunosc de prin 2007 pe Dacian Cioloş. A fost consilierul fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost ministrul Agriculturii. Este un tip foarte aplicat, a fost atent cu organizaţiile profesionale, ne-a chemat de multe ori la discuţii. Am făcut parte din echipa lui şi ne-am deplasat prin Europa pentru a căpăta experienţă în ceea ce priveşte camerele agricole, organzaţiile profesionale şi pentru a şti ceea ce trebuie să facem şi noi în România. A fost o perioadă comisar european şi şi-a creat o imagine bună. A încercat să echilibreze bugetul în aşa fel încât statele nou intrate în UE să beneficieze de fonduri mai mari pentru a ajunge la nivelul statelor dezvoltate astfel încât să nu existe o concurenţă. Acest lucru a fost apreciat de toată Uniunea Europeană. Dacian Cioloş este o soluţie bună pentru România. Este un câştig pentru România, nu doar ca imagine ci şi ca un bun profesionist. Sunt convins că îşi va face o echipă foarte competentă şi va lua măsurile de care avem nevoie“, ne-a declarat Ionică Nechifor.