-1.7 C
Botoșani
luni, 6 februarie 2023

CUTREMUR în politica dorohoiană! Un consilier și-a înaintat astăzi demisia în plină ședință! ”Consiliul Local Dorohoi a ajuns o mocirlă iar primarul – exponentul unui sistem corupt!”

primaria dorohoi foto realitatea dorohoiana

Situație fără precedent în CL Dorohoi. Un consilier local, candidat la Camera Deputaților în 2012 a cerut public demisia primarului și a întreg Consiliului Local după care a demisionat!

Telus Olariu, consilier local PPDD a intrat în istoria politicii Dorohoiului după ce și-a înaintat astăzi ”DEMISIA bunului simț”. Consilierul local s-a prezentat la ședința extraordinară programată luni la ora 15, a cerut o intervenție înainte de a fi discutate punctele de pe ordinea de zi și când a început să vorbească, majoritatea consilierilor au rămas muți, așa cum au fost un mandat întreg.

Solicit astăzi demisia primarului Dorin Alexandrescu pe care eu în consider un exponent al sistemului politic corupt din Dorohoi. Nu putem ține în continuare în primărie funcționari condamnați definitiv penal. Ce înseamnă asta? Îmi inaintez demisia astăzi, acum. Această demisie este una a bunului simț și regret că nu am făcut acest lucru mai demult, atunci când am observat că lucrurile au luat-o razna în această instituție care are rolul de a proteja cetățeanul și comunitatea. Cer consilierilor locali să se dezică de această mocirlă care a devenit Consiliul Local Dorohoi”, a spus printre altele Telus Olariu.

În sală a fost o liniște de cleștar iar primarul Alexandrescu a lipsit de la ședință.  De asemenea la ședință a lipsit copreședintele PNL, Constantin Bursuc. Surse politice dorohoiene susțin că deasupra CL Dorohoi se adună nori negri, întrucât mai  multe acte normative au fost aprobate fără respectarea pașilor legali și mai multe hotărâri de CL au fost aprobate după ce lucrări de interes public au fost deja executate, fără ca devizele să fie efectuate. Olariu s-a referit în discursul său și la faptul că unul dintre cei trei funcționari publici condamnați recent pentru abuz în serviciu este încă ținut într-o funcție pe motiv că la primărie nu a ajuns documentul oficial de la Curtea de Apel Suceava.

Telus Olariu a lăsat demisa pe masă și a părăsit sala de ședințe fără să mai participe la dezbaterea punctelor de pe ordinea de zi. Acțiunea lui vine la trei zile după ce și conducerea PNL Botoșani a cerut înlăturarea a patru consilieri locali care deși scriptic sunt în PNL votează doar în favoarea PSD, aceștia fiind și cei care au înclinat balanța la schimbarea vicelui Constantin Bursuc, căruia nu i s-au adus practic atunci suficiente argumente legale care să contribuie la înlocuirea lui.

Contactat de reporterii Opiniei de Dorohoi, Telus Olariu  a ținut să mai precizeze: ”Vă garantez că un sfert din populația Dorohoiului a emigrat în mandatul domnului Alexandrescu pentru nu s-a creat nici un loc de muncă. Dorin Alexandrescu a pus umărul la depopularea acestui oraș!  Am mai multe de spus însă acum sunt mâhnit că nu am demisionat mai din timp. Am ieșit cu fruntea sus așa cum am intrat în CL Dorohoi. Trebuie să resetăm sistemul politic local așa cum trebuie resetat întreg sistemul politic românesc”.

Sursa: Opinia de Dorohoi

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA