CUPA LIGII. Concordia Chiajna – FC Botoşani 3-0. Echipa lui Leo Grozavu părăseşte competiţia şi îi pierde doi jucători de bază

0
503

raul costin europa league

FC Botoşani şi Concordia Chiajna deschid noul sezon al Cupei Ligii Adeplast la fotbal. Formaţia lui Leo Grozavu întâlneşte în optimile competiţiei, în deplasare, formaţia Concordia Chiajna, o echipă la care Cornel Ţălnar debutează pe banca tehnică.

Din păcate, Cordoş nu a putut reintra după accidentarea care l-a ţinut departe de gazon aproximativ o lună de zile. Leo Grozavu a fost obligat să-l titularizeze pe Miron care ieri seară a jucat 90 de minute în meciul  Armenia – România 2-3. Miron a ajuns la Chiajna cu jumătate de oră înainte de startul meciului.

Concordia: Matache – Bărboianu, Sârghi, Mamele, Bucurică – Giurgiu – Serediuc (80 Grădinaru), Cristescu, Purece, Lazăr – Pena (66 Răducanu)

  • Rezerve: Iacob, Dina, Pană, Tincu, Răducanu, Ciobanu, Grădinaru

FC Botoşani: Pleşca – Patache, Miron (52 R. Costin), Plămadă, Popovici – Bordeianu, Vaşvari – Ivanovici, Cabrera, Neziri (46 Roşu) – Hadnagy (85 Dimitrov)

  • Rezerve: Avram, Dan Roman, Brata, Raul Costin, Roşu, Batin, Dimitrov

Meciul a început de la 1-0. Marian Cristescu a marcat în secunda 18 a partidei. A fost o centrare de pe dreapta iar Cristescu a marcat cu capul din interiorul careului.

După primirea golului, FC Botoşani a încercat să iasă la joc şi să pună presiune pe adversar dar fără mari ocazii la poarta lui Matache. Doar Popovici a avut o şasă de a marca după o acţiune a lui Cabrera dar fost jucător de la Vaslui a şutat pe lângă poartă, din interiorul careului.

Odată cu trecerea timpului, Chiajna s-a retras în defensivă şi a preferat să joace doar pe contraatac în timp ce FC Botoşani a avut o posesie mai bună dar fără nicio ocazie la poarta lui Matache. Atacurile botoşănenilor au fost previzibile şi uşor de blocat de către jucătorii Concordiei Chiajna.

Criza de formă a jucătorilor ofensivi de la FC Botoşani continuă şi în acest meci. Hadnagy se zbate între fundaşii Concordiei dar fără vreo realizare în timp ce Neziri şi Ivanovici au evoluţii modeste. Doar argentinianul Cabrera mai încearcă prin driblingurile sale să destabilizeze defensiva gazdelor dar nu poate reuşi prea multe de unul singur.

Finalul primei reprize a aparţinut botoşănenilor dar la pauză Concordia era în avantaj, scor 1-0.

Repriza secundă a început cu o accidentare a fundaşului botoşănean Andrei Miron. Acesta a fost scos pe targă de pe teren şi urcat în ambulanţă. Este incredibil ce se întâmplă. Din cinci fundaşi centrali, Leo Grozavu mai are un singur fundaş. Este vorba de Plămadă. Ngadeu, Cordoş şi Miron sunt accidentaţi iar Cucu este suspendat.

Prima ocazie importantă a botoşănenilor. Roşu, intrat pe teren la pauză, a şutat din interiorul careului dar Matache a respins în corner.

În minutul 59, Raul Costin este eliminat pentru un presupus fault în postură de ultim apărător. Jucătorul botoşănean loveşte mingea după care are un contact cu un fotbalist de la Chiajna iar arbitrul scoate cartonaşul roşu.

Gazdele puteau majora scorul în minutul 67 dar mingea şutată de Purece este respinsă de Pleşca. FC Botoşani încearcă să iasă la joc şi să marcheze golul egalizator dar misiunea devine una imposibilă odată cu trecerea timpului.

În minutul 72, Bucurică a centrat de pe stânga dar Răducanu nu reuşeşte să trimită pe poarta lui Pleşca din doar şase metri. Trei minute mai târziu, Bucurică şutează la colţul scurt dar Pleşca respinge din nou.

În minutul 82, Concordia Chiajna a majorat scorul. Robert Răducanu a marcat pentru 2-0 în urma unui contraatac. Faza a plecat de la un fault clar asupra unul jucător botoşănean, în jumătatea de teren a gazdelor.

Deşi calificarea este deja tranşată, FC Botoşani încearcă să marcheze măcar golul de onoare pe finalul partidei.

În minutul 92, scorul devine 3-0. Purece îl execută pe Răzvan Pleşca tot după un contraatac.

Partida s-a încheiat cu scorul de 3-0 pentru Chiajna iar FC Botoşani părăseşte Cupa Ligii. Ca şi cum nu ar fi fost suficiente probleme, FC Botoşani i-a pierdut în acest joc pe fundaşul Andrei Miron (accidentat) şi Raul Costin (eliminat).