-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Cum se va strânge fondul clasei. Remus Pricopie: ”Şcolile vor avea un fel de ghid legislativ”

 

News Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei să reglementeze fondul clasei din punct de vedere legislativ încă din 15 ianuarie, însă ministerul încă mai lucrează la acest proiect care trebuia să fie gata în două săptămâni.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat miercuri că inspectorii şcolari, profesorii şi părinţii vor avea în curând un ghid pentru strângerea fondului clasei, ghid întocmit pe baza legislaţiei actuale.

”Ceea ce am stabilit deocamdată la Ministerul Educaţiei este să facem un fel de ghid pe legislaţia actuală, pe care să-l transmitem inspectoratelor şi directorilor de şcoală care să ştie cum să accese, în condiţiile legii, acest tip de fonduri şi nu prin intermediul asociaţiei de părinţi. Problema cu fondul clasei are nevoie de o altă abordare legislativă într-un anumit sens. Am discutat cu ministrul Liviu Voinea de mai multe ori să creştem procentul din legea sponsorizării pe care o instituţie îl poate da unei şcoli. Dar deocamdată analizăm pentru că trebuie să vedem care ar fi impactul financiar la nivel de buget”, a spus Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a mai adăugat că în prezent fondul clasei ar trebui să se strângă prin asociaţia de părinţi.

Citeşte mai mult pe Gândul.info

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

21 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA