Cum reduci consumul de benzină: cinci mituri distruse

106
380

News Persistă încă în convingerile şoferilor mai multe idei despre cum poate fi economisită benzina sau motorina: consumă mai puţin maşinile de capacitate mai mică, sau cele cu transmisie automată. Market Watch citează un raport al Agenţiei Pentru Protecţia Mediului din SUA, care contrazice şi alte mituri, cum ar fi acela că economiseşti carburant dacă eviţi pornirile dese ale motorului.

Multe dintre eforturile consacrate de a economisi carburant se dovedesc a fi inutile şi constituie o risipă de timp şi bani, potrivit unui raport al Fuel Economy, site-ul Agenţiei Pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) .

Iată care câteva mituri sărâmate de raportul citat de MarketWatch:
1. Maşinile mici fac economisesc mai mult (sau nu)
Este o problemă de alegere corectă a mărcii dar şi în funcţie de nevoile specifice de transport. Tehnologiile moderne de transmisie, injecţie, proiectare a caroseriei şi cele dedicate motoarelor diesel au adus maşinile de clasă medie în topul celor mai eficiente 10 maşini.

2. Transmisia manuală este întotdeauna mai economicoasă decât cea automată (sau nu)
Progresele tehnologice ale transmisiilor automate au adus masinile care le utilizează c el puţin la acelaşi nivel de consum ca şi al celor cu transmisii manuale.

3. Pornirile dese consumă mai mult carburant (sau nu)
Motoarele cu sisteme moderne de injecţie pornesc eficient, mai ales când sunt deja încălzite. Motorele moderne lăsate să funcţioneze în parcare consumă cam doi litri de carburant pe oră. Repornirea deasă a motorului nu mai poate duce decât la stricarea demarorului.

Citeşte mai mult pe Economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here