10.2 C
Botoșani
luni, 20 martie 2023

Cum facem corect testul rapid pentru detectarea COVID-19. În ce condiții obținem un rezultat FALS NEGATIV

Testele rapide pentru detectarea infecției cu Sars-CoV2 pot fi extrem de utile atunci când sunt utilizate corect, de aceea trebuie să știm în ce condiții putem obține un rezultat fals negativ.

Testele rapide pentru COVID-19 ajută la detectarea cazurilor infecțioase înainte ca acestea să se răspândească. Dar mulți oameni nu sunt încă siguri de modul în care pot utiliza cele mai bune teste și dacă sunt suficient de precise.

Rezultatul obținut în urma unui test rapid făcut acasă nu este întotdeauna corect, iar cel mai adesea cauza este folosirea necorespunzătoare a acestora.

Două tipuri de teste sunt utilizate pentru detectarea unei infecții active COVID-19: teste rapide de antigen care detectează proteinele virale utilizând o bandă de hârtie și teste moleculare rapide – inclusiv PCR – care detectează materialul genetic viral folosind un dispozitiv medical.

Este important să luăm în considerare că testele rapide de antigen au un scop diferit de testarea PCR, care este considerat standardul de aur, în detectarea infecției cu Sars-Cov-2.

Testele rapide sunt concepute pentru a identifica cazurile cu o încărcătură virală suficient de mare în pasajul nazal pentru a fi transmisibile, dar nu pot diagnostica toate cazurile COVID-19.

Testele rapide au rolul de a detecta proteine virale mici, numite antigene. Necesită introducerea unui tampon nazal în fiecare nară, peste care trebuie să puneți câteva picături din substanțe chimice specifice. Doar 15 minute mai târziu, aveți rezultatul.

Chiar dacă testul rapid a ieșit negativ este important să lăsați garda jos deoarece rezultatul ar putea fi FALS. Testele rapide nu detectează 100% din cazurile infecțioase, deci este posibil ca un număr mic de persoane să se sustragă detectării sau ca unele cazuri să devină infecțioase în câteva ore după test. Din acest motiv, cea mai bună idee este să luați și alte măsuri de precauție, iar dacă aveți simptome sau v-ați expus virusului, este indicat să faceți un test PCR mai ales dacă prezentați simptome.

Citește mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA