3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Cuciureanu a fost trimis în judecată într-un nou dosar

Parchet Tribunal Botosani (3)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: CUCIUREANU CONSTANTIN de 44 ani din mun. Botoşani, arestat în altă cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală” şi MORHAN DUMITRU de 56 ani, din com. Dărmăneşti, jud. Suceava, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la evaziune fiscală”.

Potrivit procurorilor, în perioada februarie – decembrie 2005, au dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii a cărui administrator era inculpatul Cuciureanu Constantin, a unor documente care nu au avut la bază operaţiuni reale în scopul de a sustrage de la plata către bugetul consolidat al statului a unor sume de bani reprezentând TVA dedus nelegal, au emis şi au ştornat facturi fiscale, reprezentând operaţiuni comerciale nereale, cu scopul urmărit de a se sustrage de la plata unor sume de bani datorate bugetului consolidat al statului, reprezentând TVA colectat şi ajustat nelegal, precum şi de amânare la plată a impozitului pe profit, în sumă totală de 626.779 lei, la care se adaugă accesorii în sumă de 6.576 lei.

Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA