-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Cătălina Lupaşcu: „Treziţi-vă domnule primar, până nu e prea târziu și realizaţi ce funcție aţi câștigat”

Comunicat Având în vedere declarațiile recente făcute de tânărul primar Ovidiu Portariuc, prin care acuză că anumite proiecte nu sunt votate  în şedinţele  Consiliului Local al Municipiului Botoşani, fac următoarele precizări:

Eu, în calitate de viceprimar al municipiului Botoșani, nu am ca și obiectiv demiterea directorilor, ci funcționarea în cele mai bune condiții a direcțiilor și unităților aflate în subordinea consiliului local, a primăriei, pentru a fi permanent în sprijinul cetățenilor.

Nu voi lua parte la proiectele de hotărâre ce vizează gestionarea banului public de către persoane necunoscute prin crearea de ONG-uri. Exclud ideea de a fi părtașă la înființarea unei asociaţii care să gestioneze 100.000 lei din bani publici, lucru ce ar putea fi imputat de curtea de conturi consilierilor care ar vota acest lucru. Dorința mea a fost ca această Asociație „Spirit Civic”, să gestioneze doar banii din sponsorizări și donații, iar persoanele nominalizate în conducerea ei să realizeze activitate de voluntariat (și nu remunerată prin salarii, premii, îndemnizații așa cum și-a dorit primarul Ovidiu Portariuc).

Eu nu accept să intru sub nicio formă în jocurile tânărului primar care se răzbună pe toți cei care dețin o poziție în administrația locală și care nu au același carnet de partid ca al lui.

Îi cer public tânărului primar, să înceteze  cu lucruri care nu fac cinste botoșănenilor și să iasă în față cu proiecte care să acopere nevoile și promisiunile așteptate de botoșăneni.

Îi cer tânărului primar să înceteze în a mai folosi una dintre cele mai respectabile autorități administrative, și anume Primăria Municipiului Botoșani, pentru a face circ public, încălcând legislația și propunând proiecte de hotărâre care nu au niciun fundament real  și scopul clar de a aduce câștig botoșănenilor.

Îi transmit tânărului primar să se trezească la realitate întrucât este primar ales  de cetățeni pentru a dezvolta municipiul Botoșani.

Îi reamintesc tânărului primar că toate cheltuielile publice pe care dumnealui le angajează, inclusiv toate avantajele pe care le are datorită funcției (salarizare, consilieri la cabinet, telefoane și mașini de serviciu) sunt din taxe și impozite care vin de la cetățenii municipiului Botoșani și nu rezultate din  carnetul de partid.

Ca viceprimar al municipiului Botoșani, am speranța că tânărul primar va înțelege că este o diferență clară între un SRL și o administrație publică locală și în același timp, asigur botoșănenii că toate  hotărârile și toate deciziile care vor privi lucruri benefice pentru cetățeni vor fi susținute necondiționat prin votul și reprezentanții noștri în autoritatea publică locală.

Treziţi-vă domnule primar, până nu e prea târziu și realizaţi ce funcție aţi câștigat cu susținerea noastră și câtă responsabilitate și maturitate presupune această funcție!

Cătălina Lupașcu – viceprimar al Municipiului Botoșani

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








































ULTIMA ORA