23.1 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

CSU Craiova – FC Botoşani. Sorin Cârţu: “Ne dorim calificarea în play-off, care să ne permită să ne gândim la o cupă europeană”

sorin cartu foto gsp

Directorul tehnic al CSU Craiova consideră că FC Botoşani are un avantaj deoarece a jucat deja două meciuri oficiale, în turul I al preliminariilor Europa League dar este optimist şi mizează pe omogenitatea lotului pe care îl are la dispoziţie.

Sorin Cârţu spun că pentru acest sezon, CSU Craiova are obiectiv intrarea în play-off şi calificarea în Europa League.

„Este greu să fim sută la sută pregătiţi la primul meci, dată fiind perioada scurtă și condensată de pregătire. Nu suntem la capacitate maximă în acest moment. În opinia mea, nu există antrenor care să aibă o formulă pentru forma sportivă. Pentru Botoșani reprezintă un avantaj că au evoluat deja în două meciuri oficiale, deoarece intră mai repede în formă. Am încredere în băieți că se vor autodepăși în acest meci. Suntem obligați să începem bine, deoarece aspirațiile suporterilor și ale noastre sunt mult mai mari comparativ cu sezonul precedent. Anul acesta obiectivul este clar: pentru prima etapă ne dorim calificarea în play-off, care să ne permită să ne gândim la o cupă europeană. Strategia în privința transferurilor am discutat-o cu conducerea. Dacă în anul promovării au fost aduși peste 20 de jucători, dintre care au mai rămas trei-patru, apoi în campionatul revenirii în prima ligă au fost transferați alți 17-18, era anormal să fie o nouă campanie atât de agresivă. Nu poți merge în fiecare an pe aceeași strategie, pentru că ar dăuna omogenității lotului. Atunci erau și niște situații diferite la Curelea și Ferfelea. Acum ne dorim să le exploatăm la maximum calitățile“, a spus Sorin Cârțu, scrie Gazeta de Sud.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA