8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

CSMS Iaşi – FC Botoşani 1-0 LIVE – Un nou pas spre Liga a II-a

FC Botosani - CSMS Iasi 1-0 (Cabrera)

CSMS Iaşi şi FC Botoşani se întâlnesc în derby-ul Moldovei. Dacă în sezonul trecut FC Botoşani era echipa pe val şi care visa la cupele europene, acum rolurile s-au inversat. Ieşenii conduşi de Nicolo Napoli sunt lipsiţi de grijile retrogradării în timp ce botoşănenii sunt într-o criză care durează de câteva luni.

Cristi Pustai începe partida cu o formulă cel puţin surprizătoare. Pentru prima dată în ultimul an şi jumătate, FC Botoşani începe un meci de campionat cu cinci fundaşi. După cum arată primul 11, Cristi Pustai speră la cel mult un rezultat de egalitate şi nici nu se gândeşte la victorie. Decizia luată de Pustai şi menţinerea lui Cabrera pe bancă l-a surprins inclusiv pe finanţatorul Valeriu Iftime.

Prima ocazie a partidei a apaţinut botoşănenilor, Fulop i-a pasat lui Bordeaianu dar mingea şutată de acesta este deviată în corner. Două minute mai târziu, Golubovic reia din marginea careului dar mingea trece puţin pe lângă poarta apărată de Pleşca.

Deşi joacă pe teren propriu şi este într-o formă mult mai bună, CSMS Iaşi nu impune ritmul jocului şi nici nu şi-a creat foarte mari ocazii de a marca. De partea cealaltă, FC Botoşani este preocupată doar de defensivă şi încearcă să joace doar pe contraatac.

FC Botoşani are a doua şansă de a marca în minutul 16, la o lovitură liberă din marginea careului, dar Fulop a trimis pe lângă poarta lui Grahovac. În minutul 23, Popovici are şi el şansa golului dar are o execuţie precum un jucător din campionatul judeţean.

Prima mare ocazie a partidei a aparţinut gazdelor. În minutul 28, Bole pătrunde pe partea dreaptă şi încearcă un şut-centrare la colţul lung dar Onduku nu reuşeşte să împingă mingea în poarta lui Pleşca. Acelaşi Bole trimite pe poată din lovitură liberă de la 25 de metri dar Pleşca respinge de lângă bară.

Finalul primei reprize a aparţinut ieşenilor care au pus presiune pe defensiva iar în minutul 44 gazdele reuşesc deschiderea scorului. Enescu a şutat din marginea careului, mingea a izbit bara şi a ajuns la Vasile Gheorghe  care a marcat din interiorul careului. Interesant este că Vasile Gheorghe era nemarcat în marginea careului mic deşi FC Botoşani se apără cu cinci fundaşi.

Ieşienii încep în ofensivă partea secundă şi încearcă să tranşeze soarta partidei dar prima ocazie de gol aparţine botoşănenilor. În minutul 54, Bordeianu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri dar Grahovac a prins în doi timpi.

Cristi Pustai îşi dă seama că FC Botoşani riscă să piardă şi acest meci şi îl aruncă în luptă pe Gonzalo Cabrera, în locul lui Vaşvari. În minutul 62, Fulop este aproape de a marcat dar mingea şutată din interiorul careului trece puţin pe lângă poarta lui Grahovac. Replica ieşenilor vine în minutul 64, în urma unui corner. Nemarcat în mijlocul careului, Mihalache şutează slab iar Pleşca prinde fără probleme.

În minutul 70, Vasile Gheorghe are o şansă mare de a majora scorul dar Pleşca are o intervenţie foarte bună şi îşi salvează echipa. Un minut mai târziu, Onduku nu reuşeşte să marcheze din patru metri după o gafă incredibilă a defensivei botoşănene.

Pe finalul partidei, ieşenii s-au retras şi i-au invitat pe botoşăneni să atace numai că elevii lui Pustai nu au fost în stare să-şi creeze ocazii mari şi să marcheze în poarta lui Grahovac. Doar Cabrera a încercat cu un şut din lovitură liberă dar portarul gazdelor a prins fără emoţii.

Partida s-a încheiat cu scorul de 1-0 iar FC Botoşani a mai făcut un pas spre Liga a II-a.

CSMS Iaşi: Grahovac – I. Voicu, Mihalache, Frăsinescu (6 Enescu), Ţigănaşu – Ciucă, Mitic – Onduku (82 Bosoi), V. Gheorghe (90 Creţu), Bole – Golubovic

FC Botoşani: Pleşca – Dimitrov, Plămadă (77 Neziri), Ngadeu, Cordoş, Acsinte – Ivanovici, Vaşvari (56 Cabrera), Bordeianu – Fulop, Popovici (68 Martinus)

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA