2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

CSM Botoșani va beneficia de o finanțare mai mare de la primărie pentru promovarea în Liga Zimbrilor

Autoritățile locale vor să acorde un sprijin financiar mai consistent cluburilor FC Botoșani și CSM Botoșani care reprezintă municipiul și județul în competițiile naționale. Viceprimarul Cosmin Andrei va iniția un proiect care urmează a fi supus spre aprobare în Consiliul Local, în luna ianuarie.

Din 2020, municipiul Botoșani ar putea avea echipă de handbal în prima ligă iar autoritățile locale intenționează să se implice mai serios în proiectul demarat de Cătălin Stoleru. La jumătatea campionatului, CSM Botoșani este pe locul doi, cu șanse foarte mari de calificare la turneul semifinal pentru promovarea în Liga Zimbrilor. De asemenea, CSM Botoșani s-a calificat în sferturile de finală a Cupei României și urmează să întâlnească duminică, pe teren propriu, Politehnica Timișoara. După aceste rezultate, reprezentanții primăriei s-au decis să se implice mai serios în susținerea handbalului  botoșănean dar în același timp spun că nu vor neglija nici clubul FC Botoșani.

“Am observat impactul pe care îl are handbalul în municipiul Botoșani și rezultatele obținute de echipa care poartă numele orașului. Am analizat legislația care permite alocarea de la bugetul local a unor sume direct către asociațiile sportive. Am inițiat un demers pentru a vota o hotărâre de Consiliu Local, prin care să alocăm bani acestor echipe care aduc cinste orașului, în afara perioadei în care se derulează proiectele nerambursabile”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

În forma actuală de finanțare, cluburile încasează primii bani de la bugetul local abia în mai-iunie. Viceprimarul Cosmin Andrei vrea să găsească soluția legală astfel încât finanțarea să se facă începând din luna ianuarie astfel încât activitatea sportivă să fie susținută pe tot parcursul anului.

“Consider că trebuie aprobată o hotărâre de Consiliu Local pentru handbal și pentru fotbal astfel încât să putem transfera sume începând cu luna ianuarie. Sunt competiții sportive și în lunile care nu sunt acoperite de finanțarea nerambursabilă. Sper să termin proiectul într-o lună și să-l inițiez Consiliului Local spre aprobare, urmând să stabilim și sumele, în funcție de bugetul local”, a adăugat viceprimarul municipiului.

Ținând cont de posibilitatea de a avea și o echipă de handbal în prima ligă, viceprimarul Cosmin Andrei va propune suplimentarea sumei alocate clubului CSM.

“Dacă bugetul va permite, putem să majorăm suma alocată clubului de handbal, stabilind o țină: accederea în Liga Zimbrilor. O astfel de performanță, ar avea un impact mare asupra vizibilității orașului”, a mai spus Cosmin Andrei.

CSM Botosani este clubul cu cel mai mic buget din eșalonul doi al handbalului românesc. Chiar și în aceste condiții, CSM Botoșani este una dintre formațiile cotate cu șanse reale de a promova în Liga Zimbrilor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA