1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Criză majoră de cardiologi la Spitalul Judeţean Botoşani. Se caută specialişti în Iaşi şi în Republica Moldova

spitalpacientiupu

Lipsa acuta de cardiologi in cel mai mare spital din Botosani. Din cauza faptului ca spitalul are doar trei medici disponibili, desi ar fi nevoie de sase in total pentru ca situatia sa fie cat de cat una normala, cardiacii care vin la consult trebuie sa-si faca programari cu mai multe luni in avans.

Cei trei cardiologi din spital trebuie sa sustina atat sectia cu 70 de paturi si urgentele, cat si consultatiile in ambulatoriu.

Din cauza deficitului mare de personal, si programul de la cabinetul de cardiologie din Ambulatoriul de specialitate a fost redus la o ora, de la trei ore cat a fost pana acum. Managerul spitalului cauta solutii si saptamana aceasta va merge la Iasi sa aduca specialisti, iar daca nici acolo nu gaseste va incerca sa ii aduca din Republica Moldova.

„Avem in prezent numai trei colegi care lucreaza pe sectia de cardiologie in loc de sase. Intr-adevar este foarte complicat pentru ca pe langa ambulatoriu,  unde dumnealor consulta, dau retete, fac programari pentru control, si noi, din serviciul de urgenta avem nevoie de parerea dumnealor in anumite cazuri, in afara de urgentele care le internam pe sectia de cardiologie.In acest fel pacientii asteapta mai mult pana unul dintre colegii cardiologi poate cobora pentru a-i consulta pe cei care nu sunt urgente majore. Din cate am discutat cu conducerea spitalului, domnul manager impreuna cu directorul medical vor merge la centrul medical de  la Iasi ca sa discute posibilitatea gasirii unor medici cardiologi care vor dori sa vina in spitalul nostru pentru a lucra efectiv sau pentru a face garzi, pentru ca patologie cardio-vasculara este si ea in crestere”,  a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU.

In sectia de cardiologie s-a ajuns in aceasta situatie dupa ce unul dintre cardiologi s-a pensionat, iar alti doi specialisti au ales sa lucreze in mediul privat. De altfel, un medic internist care avea activitate si pe sectia de cardiologie a decis sa activeze doar pe sectia de interne.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA