Criză de personal la Spitalul Judeţean Botoşani. Conducerea unităţii medicale refuză concediile fără plată

0
690

spitalul judetean Botosani

Intr-o vreme in care sistemul sanitar din Botosani se confrunta cu o criza acuta de personal, nici concendiile fara plata nu se mai aproba ca in alti ani. Numarul cererilor aprobate de conducerea spitalului a scazut drastic, iar cei care au vrut sa plece si nu au avut raspuns pozitiv au preferat sa-si depuna demisia. Au fost vreo trei cazuri de acest gen, a spus purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta.

De regula, in alti ani erau si peste 50 de cadre medicale care isi luau concediu fara plata pentru a pleca sa munceasca, in acelasi domeniu, in strainatate. In 2016 au fost aprobate doar 19 cereri pe o perioada de un an.

“Sunt inregistrare un numar de 19 persoane aflate in concediu fara plata. Sectiile din care provin acestea sunt: ATI, Neurologie, Laborator si Unitatea de Primiri Urgente. Numarul acestora a scazut si datorita faptului ca din cauza deficitului crescut de personal conducerea spitalului a refuzat sa mai semneze plecarea persoanelor in concedii fara plata. Majoritatea sunt asistenti din cei care au solicitat concedii fara plata. Au mai fost persoane care au solicitat concendiu fara plata, nu s-a aprobat, motiv pentru care si-au dat demisia si au plecat. Sunt vreo doua-trei astfel de cazuri”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Majoritatea din cei aflati pe lista cu concedii fara plata sunt asistenti medicali. Acestia pot sta in concediu fara a fi platiti timp de un an, dupa care trebuie sa se reintoarca la serviciu daca nu vor sa-si piarda locul de munca.