23 C
Botoșani
duminică, 14 august 2022

Criză de aparatură medicală pe secţia ATI. La Spitalul Judeţean Botoşani se fac investigaţii cu stetoscopul şi tensiometrul

spitalul judetean Botosani

Deficit urias de aparatura medicala pe una din cele mai importante sectii din Spitalul Judetean de Urgenta Botosani.Vorbim de Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva unde este nevoie urgenta de anumite echipamente medicale necesare in desfasurarea actului medical.

Conducerea unitatii susţine că a facut demersuri la Ministerul Sanatatii, dar cum nu a primit niciun raspuns a cerut ajutor si de la Consiliul Judetean Botosani.

„Am nevoie in regim de urgenta de aparatura pentru sectia ATI si ma refer aici la monitoare de functii vitale, la sisteme de intubare dificila si macar un ventilator. Am gasit intelegere la Consiliul Judetean de unde vom primi in cel mai scurt timp suma de 300.000-400.000 de lei pentru a cumpara aceste aparate pentru ca altfel pun in pericol viata pacientului”, a declarat Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

De exemplu, un aparat extrem de necesar este sistemul de intubatie dificila.

„De exemplu sunt persoane care nu pot fi intubate. Chiar daca au experienta medicii ne trebuie neaparat acest sistem de intubare dificila. Pana acum s-au descurcat greu, vin doi-trei medici si rezolva problema”, a adaugat Corneliu Mihai.

Si medicii din spital au atras atentia asupra acestei probleme. „Au evoluat foarte mult explorarile care se fac in medicina. Nu se mai face medicina doar cu stetoscopul si tensiometrul. Trebuie ecocord, trebuie holtere, sisteme de monitorizare care apar de la an la an, din ce in ce mai performante si care sigur ajuta foarte mult medicul in diagnostic si tratament”, a declarat Angela Turcanu, director medical Mavromati.

Probleme cu aparatura in spital exista pe mai multe sectii, dar atata timp cat Ministerul Sanatatii nu acorda fondurile necesare, medicii vor continua sa lucreze cu aceleasi echipamente uzate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA