9.7 C
Botoșani
duminică, 26 martie 2023

Cristian Achiţei: “Pentru drumuri a fost o iarnă extreme de proastă. Am ajuns la peste 60 de cicluri îngheţ-dezgheţ”

drum Cristinesti - Dragalina (11)

Iarna 2015-2016 a fost una cu puţină zăpadă cu multe zile în care temperaturile au fost pozitive. Cu toate acestea, reprezentanţii Consiliului Judeţean şi DJDP spun că vor fi probleme pe drumurile judeţene care au fost asfaltate în urmă mai bine de un deceniu.

Cristian Achiţei, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, a precizat că iarna aceasta au fost peste 60 de cicluri îngheţ-dezgheţ care au afectat drumurile.

“Chiar dacă a fost o iarnă blândă, pentru drumuri a fost o iarnă extrem de proastă. Factorul care afectează cel mai mult platforma unui drum este factorul îngheţ-dezgheţ. Am avut temperaturi pozitive ziua şi negative noaptea, am ajuns la peste 60 de cicluri îngheţ-dezgheţ, lucru extrem de grav pentru platforma drumurilor. Mă aştept în primăvară la apariţia de noi degradări pe drumuri asfaltate în urmă cu mulţi ani. Drumurile modernizate în ultima perioadă nu vor avea probleme deoarece s-a calculat prin dimensionare pentru a prelua acest factor îngheţ-dezgheţ”, a precizat Cristian Achiţei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA