3.7 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

Cristian Achiței: „Nu e cazul să ne punem mari speranţe în declaraţiile ministrului Apelor. Ar trebui să numărăm zilele până când va fi remaniat”

Ministrul Apelor și Pădurilor a venit vineri la Botoșani și după o plimbare prin județ, a promis că anul acesta vor veni bani pentru mai multe obiective importante.

Deputatul Cristian Achiței este convins că vizita ministrului Ioan Deneș este doar o acțiune de imagine a social democraților și că nu vor fi realizate investițiile promise. Într-o postare pe contul personal de facebook, Cristian Achiței a comentat vizita ministrului Apelor și Pădurilor la Botoșani, considerând că și acesta va avea soarta altor miniștri care au venit, au promis și apoi au fost schimbați din funcții.

„Periplul steril al miniştrilor PSD prin judeţul nostru continuă

Până acum, timp de doi ani, în ciuda numeroaselor promisiuni făcute demagogic la Botoşani de fel de fel de turişti politici din guvernul României, precum Răzvan Cuc, Petre Daea, Marius Dunca, Gabriel Petrea, Andreea Păstîrnac, Marius Nica, Paul Stănescu, Ilan Laufer şi câţi or mai fi fost pe aici, realizările concrete pentru judeţul nostru sunt foarte puţine, dacă nu chiar nule. Cei mai mulţi dintre cei enumeraţi au şi dispărut între timp din executiv, odată cu promisiunile pe care ni le-au făcut cu mare pompă şi alai nouă, ca şi altora pe care i-au mai vizitat cât au fost în funcţie.

De aceea, nu cred că e cazul să ne punem mari speranţe nici în declaraţiile ministrului Apelor, Ioan Deneş, care a fost plimbat cu surle şi trâmbiţe în aceste zile prin Botoşani de către pesediştii locali. Mai degrabă cred că ar trebui să numărăm zilele până când, conform tradiţiei, şi acest ministru va fi remaniat de propriul partid.

În altă ordine de idei, obiectivele trecute în revistă cu prilejul vizitei lui Deneş sunt realmente foarte importante pentru judeţ, începând cu amenajarea complexă de la Vf. Câmpului şi amenajarea râului Jijia pentru combaterea inundaţiilor. Ambele sunt proiecte vechi, lansate cu mult timp înainte ca actualul ministru să fi aflat măcar de existenţa lor. Nici susţinerea financiară cu care s-a lăudat Ioan Deneş pentru aceste investiţii nu reprezintă nimic nou.

Amenajarea râului Jijia pentru combaterea inundaţiilor pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi este prinsă la finanţare, în acest an, prin Legea Bugetului de Stat, fiind alocaţi 1.000.000,00 lei (credit bugetar) din totalul de 575.151.000,00 lei necesari pentru a finaliza această investiţie. Lucrările se derulează însă deocamdată în judeţul Iaşi, începând din aval, aşa cum este firesc din punct de vedere tehnic. Iar probabilitatea ca Ioan Deneş să mai fie ministru de resort atunci când amenajarea Jijiei va ajunge pe raza judeţului nostru este, aşa cum ne-au obişnuit pesediştii, infimă.

Amenajarea complexă de la Vf. Câmpului este, la rându-i, un proiect vechi de peste trei decenii, a cărui punere în aplicare a întârziat nepermis de mult, punând efectiv în pericol alimentarea cu apă a municipiului Botoşani, după colmatarea treptată a lacului de acumulare de la Bucecea. După doi ani de guvernare, pesediştii iau act abia acum de situaţia gravă din teren, semnalată de fosta conducere a Consiliului Judeţean încă de pe vremea Guvernului Victor Ponta, pe care îl lăuda toată suflarea pesedistă cu ani în urmă şi de care se dezic cu toţii în prezent. Sper ca măcar de această dată exproprierile necesare continuării proiectului, ca şi aprobarea urgentă a noilor indicatori tehnico-economici să nu rămână în stadiul de promisiuni deşarte rostite în faţa botoşănenilor de un ministru, ci să se treacă efectiv la treabă.

În concluzie, fiecare vizită ministerială din anii guvernărilor pesediste se soldează cu siguranţă, aşa cum am constatat şi în aceste zile, cu şedinţe festive frumoase, cu discursuri împănate de promisiuni şi cu seturi consistente de poze cu care se pot lăuda săptămâni în şir, pe facebook, mai-marii locali ai PSD-ului. Acestea sunt singurele „realizări” certe, incontestabile ale tuturor momentelor de acest gen. De onorarea promisiunilor lansate, cel mai adesea se alege praful. Din păcate!”, a postat deputatul Cristian Achiței pe contul de facebook.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA