23.4 C
Botoșani
joi, 18 august 2022

Cristian Achiței: “În județul Botoșani este un dezastru generalizat. Nova Apaserv se îndreaptă spre…”

Nova Apaserv este în pragul falimentului din cauza datoriilor uriașe, în unele zone ale județului Botoșani oamenii stau fără apă de câteva săptămâni sau primesc câte două-trei ore când și când, avarii sunt foarte multe iar investițiile promise de Consiliul Județean sunt doar pe hârtie.

Senatorul Cristian Achiței spune că este un dezastru ceea ce se întâmplă la Nova Apaserv și că problemele vor fi din ce în ce mai mari pentru că urmează două luni cu temperaturi ridicate.

“Primesc în fiecare zi mesaje și telefoane de la oamenii din județ care îmi spun: faceți ceva! Stăm fără apă de o lună și jumătate. De la Consiliul Județean nu văd nicio declarație. Facem poze cu drumul strategic, minunat. Marcăm drumurile, pozele sunt frumoase. Încet, încet, încep să apară dezastrele. Despre apă pot să spun că în momentul acesta, în județul Botoșani este un dezastru generalizat. Nova Apaserv se îndreaptă spre un deznodământ nefericit. Cei care sunt la conducere și ar trebui să acționeze, nu fac nimic. Care e poziționarea publică a președintelui Consiliului Județean? Problemele se știu de acum doi ani. Și în urmă cu doi ani, când venea seceta, începeam să dăm apă cu porția la Flămânzi. A început să lucreze cineva la conducta Botoșani – Flămânzi? Primăria Ungureni a investit prin PNDL și a dus conductele pentru alimentarea cu apă în toate satele și acum stau tot fără apă”, a spus Cristian Achiței.

Senatorul botoșănean spune că sunt soluții pentru a rezolva cât de cât problemele, până vor veni banii europeni promiși de șefii CJ-ului.

“Puteau să crească capacitatea de depozitare a apei. Mai făceam un rezervor, îl umpleam din primăvară, îl păstram de rezervă și acum aveam capacitate suplimentară, pe timp de secetă. La Nova Apaserv este doar o luptă surdă, pe cine pui director, pe cine pui în Consiliul de Administrație. Cum vine vara, auzim că la Ungureni o să fie apă de la 4 la 5 dimineața, la Flămânzi doar trei ore, la Copălău le dăm și sâmbăta, la Coșula le dăm mai mult. De Ungureni chiar își bat joc. Și vorbim de o comună cu 10.000 de locuitori. Vreau să văd poziții publice de la președintele Consiliului Județean, de la prefectul Sorin Cornilă, de la directorul ADI AQUA, directorul Nova Apaserv. Dacă nu pot, mai bine să se ducă acasă. De trei-patru ani trebuiau luate măsuri. Poate nu aveam toți banii pentru conducta Botoșani – Flămânzi dar făceam într-un an de la Flămânzi la Copălău, anul următor de la Copălău la… În cinci ani îmbunătățeam sistemul. Mai făceam un rezervor pentru a suplimenta capacitatea de depozitare. Nu avem nicio investiție în apă. Doar comunele au făcut prin PNDL. Consiliul Județean ar trebui să investească în aducțiune iar comunele să investească în distribuție. La noi se face invers”, a adăugat parlamentarul botoșănean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA