ACHIŢEI îl pune la zid pe TOVARĂŞUL MACALEŢI: De vreo patru luni nu se face nimic

0
505

achitei-cristian

Campania electorală încă nu a început oficial dar politicienii s-au lansat în atacuri la adresa adversarilor. Într-o conferinţă de presă la sediul partidului, liberalul Cristian Achiţei i-a criticat pe Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, precum şi pe Mihaela Huncă, inspector şcolar general la IŞJ Botoşani.

“Cea mai mare dezamăgire pe care o putem avea este slaba activitate a Consiliului Judeţean, în frunte cu tovarăşul Macaleţi. Părea în vară că vin cu o strategie foarte clară dar după câteva luni se vede că habar nu au ce trebuie să facă. Toate proiectele de investiţii pe care le-am propus încă din primăvară şi care sunt bugetate şi licitate, stagnează. De vreo patru luni nu se face nimic. Proiectul drumului strategic de 100 de kilometri, l-am lăsat la cheie. Nu ştim nici acum în ce fază se mai află. Locuinţele pentru medici, banii sunt alocaţi din februarie, nu a mai auzit nimeni. Reabilitarea Liceului Ion Pillat Dorohoi, lucrare deja licitată. Nu ştim dacă se află în curs de execuţie. Este evident că PSD-ul habar nu are de ceea ce înseamnă lucrări de infrastructură. PNL îlşi propune un program foarte clar şi vă asigur că ne vom ţine de cuvânt. Eu personal mă voi implica în zona asta”, a declarat Cristian Achiţei, adăugând:

“Doamna Huncă urlă prin judeţ că nu ştiu ce şcoli face ea. Îi cheamă pe toţi primarii că dacă nu le dă ea aviz, nu se întâmplă nimic. În tot regulamentul de aprobare a lucrărilor pe şcoli, pe autorizaţie sanitară de funcţionare, nu există nicăieri prevederea că trebuie luat un aviz de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. În vară, PSD-ul a alocat nişte bani numai primarilor PSD, de parcă în comunele cu primari PNL nu ar exista şcoli fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Lista trimisă la minister de către IŞJ Botoşani, nici nu cuprinde toate şcolile care au probleme cu autorizaţiile sanitare de funcţionare. Tot în primăvară am cerut de la Ministerul Dezvoltării continuarea programului de rezolvare, la comune, al planurilor urbanistice generale. A venit de la minister prima tranşă de aproape şapte miliarde. Şi acum sunt comune care nu au fost anunţate că au repartizaţi bani pentru această chestiune. Am vorbit cu primarul comunei Copălău care mi-a spus că nu a fost informat că are alocaţi 33.000 de lei pentru rezolvarea unor chestiuni importante”.