19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Cristian Achiței: “Există premise ca în acest an să fie turnat cel puțin un strat de asfalt pe întreaga lungime a DN 29D” GALERIE FOTO

Lucrările de modernizare a drumului Botoșani – Ștefănești sunt în grafic iar pe mai multe tronsoane s-a turnat primul strat de asfalt. Senatorul Cristian Achiței a făcut o vizită în teren și a precizat că s-au făcut progrese semnificative în ultima lună.

“Lucrul la viaductele 1 și 2, de la intrarea și de la ieșirea din Stăuceni, a avansat semnificativ. Numărul deschiderilor dintre coloanele de susținere pe care încă nu au fost montate grinzile este din ce în ce mai mic.

Pe trei noi sectoare de drum s-a turnat și continuă să se toarne și acum asfalt nou: Viforeni-Drislea, Trușești-Guranda și Durnești-Cucuteni.

La Cucuteni constructorul execută sistemul rutier nou, circulația rutieră desfășurându-se alternativ pe un singur sens.

În prezent se lucrează inclusiv la Ștefănești, adică pe ultimii kilometri de drum național supuși modernizării, la executarea rigolelor carosabile pe părțile laterale ale drumului.

Există așadar premise cât se poate de bune pentru ca în acest an să fie turnat cel puțin un strat de asfalt pe întreaga lungime a DN 29D, cu excepția câtorva puncte în care se execută lucrări complexe.

Le mulțumesc membrilor echipei de la Secția de Drumuri Naționale (SDN) Botoșani pentru implicarea în derularea acestui proiect de investiții extrem de important pentru infrastructura rutieră a județului”, a precizat Cristian Achiței.

Singura problemă a rămas la jumătatea drumului acolo unde 3,3 kilometri nu au fost incluși în proiect din cauza unui litigiu care între timp s-a finalizat.

“Personal, voi continua demersurile – inițiate prin interpelarea, în această primăvară, punctual, pe această temă, a ministrului Transporturilor – în vederea găsirii în timp util a unei soluții de modernizare și a tronsonului de 3,3 km de la mijlocul DN 29D, astfel încât, la finalizarea lucrărilor, botoșănenii să poată circula fără sincope pe întreaga lungime a drumului național, între Botoșani și Ștefănești”, a mai spus Cristian Achiței.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA