Cristian Achiței: “Doar câteva săptămâni ne mai despart de momentul în care vom putea circula în condiții bune pe drumul Botoșani-Tg. Frumos”

0
504

Senatorul Cristian Achiței a verificat stadiul lucrărilor pe drumul național Botoșani – Tg. Frumos și spune că în câteva săptămâni se va putea circula în condiții normale.

Parlamentarul botoșănean spune că în perioada imediat următoare se va turna primul strat de asfalt pe tronsonul municipiul Botoșani – Copălău.

“Doar câteva săptămâni ne mai despart de momentul în care vom putea circula în condiții bune pe cea mai mare parte a Drumului Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos. Cu excepția câtorva puncte care necesită lucrări de durată mai lungă, tronsonul de drum național de pe raza județului Botoșani va fi acoperit integral cu un prim strat de asfalt.

Este o veste bună pentru toți botoșănenii, datorată lucrărilor derulate cu spor în acest început de an pe sectorul care era acoperit cu dale betonate, cuprins între Cotu-Copălău și municipiul Botoșani. Într-o primă etapă, fostele dale de beton au fost sparte și împănate cu material pietros. Peste ele se lucrează la așternerea stratului de fundație a drumului din piatră spartă, gros de minimum 20 de centimetri. În paralel se finalizează lucrul la podețe. Următoarea operațiune majoră, așteptată de toți conducătorii auto botoșăneni, este turnarea primului strat de asfalt, care ne va permite, peste câteva săptămâni, să depășim actualul disconfort, cauzat de starea drumului.

Proiectul de investiții cel mai așteptat de botoșăneni, din ultimii ani, modernizarea drumului care leagă județul de tot restul țării, decurge bine, conform calendarului. Sunt mulțumit de ritmul de lucru asigurat de constructor și, implicit, de faptul că îmi pot onora promisiunea publică, făcută tuturor botoșănenilor încă de la începutul activității mele parlamentare, de a construi un drum modern între Botoșani și Tg. Frumos”, a precizat senatorul Cristian Achiței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here