Cristian Achiței: “Autostrada A7 este un proiect pur PNL”

0
463

Autostrada A7 nu mai este doar un desen pe o hârtie ci devine o certitudine. Licitațiile au fost finalizate pe majoritatea tronsoanelor și deja au demarat lucrările.

Senatorul Cristian Achiței spune că sunt șanse mari ca anul viitor să se organizeze licitația pentru execuția lucrărilor și pentru tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret.

“Autostrada A7 este un proiect pur PNL. Chiar dacă acum este un ministru PSD. Autostrada A7 a început să fie lucrată din punct de vedere al documentațiilor după octombrie 2019, când PNL a ajuns la guvernare. Știu cum au fost gândite toate, cum a fost scoasă la licitație partea de proiectare, studiul de fezabilitate plus avize și proiectul tehnic. În 2022 s-a ajuns să se liciteze doar lucrările. De la Ploiești la Bacău s-au finalizat licitațiile. De la Bacău la Pașcani, pe cele trei loturi a contestat o firmă din Piatra Neamț. Pentru noi e important că au început lucrările. Pe noi ne interesează ca autostrada să nu se oprească la Pașcani ci să ajungă până la Suceava. Știu că proiectarea pentru Pașcani – Suceava are o extensie de timp până în septembrie. Anul viitor, acest tronson poate fi scos la licitație pentru lucrări. Probabil va fi scos la licitație și tronsonul Suceava – Siret”, a spus Cristian Achiței care a solicitat conducerii CJ Botoșani să urgenteze demersurile pentru drumul expres Botoșani – Suceava.

“Este extrem de important să vedem din partea Consiliului Județean Botoșani mai multă aplecare spre finalizarea documentației drumului expres Suceava – Botoșani. Vom avea 26 de kilometri până la autostrada A7”, a adăugat parlamentarul botoșănean.

Cristian Achiței susține că sunt șanse mari ca și autostrada A8 Ungheni – Tg. Neamț – Tg. Mureș să fie realizată în următorii ani.

“Noi nu trebuie să ne mulțumim doar cu A7. A8 este o altă autostradă foarte importantă care va genera dezvoltare. Cele două capete de la Tg. Neamț și Tg Mureș sunt deja scoase la licitație. Ele sunt prinse prin PNRR. Podul de la Ungheni este într-un stadiu avansat. Tronsonul Ungheni – Iași – Tg. Neamț are variantă de traseu stabilită. Se poate ca într-un an sau doi să avem licitația de lucrări”, a mai spus Cristian Achiței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here