23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Cristian Achiței: “Autostrada A7 este un proiect pur PNL”

Autostrada A7 Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani devine o certitudine și în aproximativ doi ani acest drum de mare viteză ar putea fi deschis circulației. Compania omului de afaceri Dorinel Umbrărescu a câștigat licitațiile pentru mai multe tronsoane și deja a început o parte din lucrări.

Senatorul Cristian Achiței spune că în 2024 ar putea începe lucrările și pe tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret.

“Autostrada A7 este un proiect pur PNL. A început să fie lucrată din punct de vedere al documentațiilor, după octombrie 2019 când PNL a ajuns la guvernare. Știu anul 2020, știu cum au fost gândite toate, cum au fost scoase la licitație studiul de fezabilitate, cu documentații de avize și proiect tehnic. În 2022 s-a ajuns să se liciteze doar lucrările și avem de la Ploiești la Bacău toate loturile finalizate în ceea ce privește licitațiile. De la Bacău la Pașcani au fost contestații. Este important că au început lucrările. Vom vedea lucrări importante spre toată Moldova. Partea de proiectare a tronsonului Pașcani – Suceava are o extensie de timp, până în septembrie. Dacă partea de proiectare se termină în septembrie, anul viitor tronsonul Pașcani – Suceava poate fi scos la licitație de lucrări. Probabil că și Suceava – Siret va fi scos la licitație. Foarte important este să se ajungă la finalizarea documentației drumului expres Botoșani – Suceava. În 26 de kilometri vom ajunge la un drum de mare viteză”, a spus parlamentarul botoșănean care a mai precizat că se fac pași importanți și pentru autostrada A8 care va lega Moldova de Ardeal.

“Noi nu trebuie să ne mulțumim doar cu A7. Este foarte important ce se întâmplă și cu A8. Este o autostradă foarte importantă care poate genera dezvoltare. Cele două capete, de la Tg. Neamț și Tg. Mureș sunt scoase la licitație, ele fiind finanțate prin PNRR. Podul de la Ungheni este într-un stadiu avansat iar tronsonul Ungheni – Iași – Tg. Neamț are stabilită varianta de traseu. Într-un an sau doi ar trebui să avem licitația de lucrări”, a mai spus Cristian Achiței.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA