10.2 C
Botoșani
luni, 20 martie 2023

Cristi Pustai: “Echipa a redevenit parcă aşa cum am găsit-o”

cristi pustai

Cristi Pustai s-a despărţit oficial de FC Botoşani, cu două luni înainte de expirarea contractului. Înfrângerile cu Chiajna şi Craiova i-au determinat pe conducătorii clubului FC Botoşani să ia o decizie radical şi să renunţe la serviciile tehnicianului care în trecut a mai antrenat pe Gaz Metan Mediaş, Pandurii Tg. Jiu, ASA Tg. Mureş şi Rapid.

La ultima conferinţă de presă susţinută la Botoşani, Pustai a lăsat să se înţeleagă că a avut ghinion, în special în meciurile cu FC Voluntari şi CSU Craiova, dar a recunoscut că lucrurile nu au mers aşa cum şi-a dorit el.

„S-a încheiat o colaborare cu FC Botoşani. Soarta antrenorilor depinde de minute, rezultatele sunt greu de digerat. Am convenit de comun acord că pentru echipă poate e mai bine aşa. A fost o perioadă frumoasă. Dacă facem o analiză, în acest sezon de play-out suntem la -2 în clasamentul adevărului care probabil nu ar conta. Dacă meciurile aveau 88 de minute, puteam fi pe primul loc. Ieri, la pauză eram pe trei iar la sfârşitul meciului suntem pe cinci. Uneori se întâmplă să se recurgă la această metodă. Vorbim de un divorţ şi ştim cu toţii că dacă are lucruri bune, este un eşec.

Am început destul de greu meciul cu Dinamo. Pe urmă a venit acel meci bun cu Astra dar am pierdut şi a fost acel joc la Tg. Mureş. Apoi încrederea a dispărut. Noi am mai avut un moment de genul acesta. Suntem într-o luptă care se concretizează într-o lună. Poate e mai bine aşa. Noi am fost destul de imaturi în acest început de play-out. Am risipit puncte cum ar fi cele două cu Voluntari şi cele cu Craiova. În fiecare din ultimele trei jocuri am avut momente în care puteam să ne desprindem. Sunt lucruri greu de explicat. În viaţă lucrurile se vor balansa. A fost şi mai bine, acum este mai rău. Cred că vom rămâne în relaţii bune, se încheie un ciclu, cu două luni mai repede decât credeam dar… Am căpătat un pic de experienţă în Liga I, împlinesc 49 de ani anul acesta, cred că mai am ceva de spus în antrenorat. Rămâne o experienţă, au fost mai multe momente frumoase. Poate că este mai bine aşa. E un moment în care trebuie să fim realişti. Echipa a redevenit parcă aşa cum am găsit-o”, a declarat Cristi Pustai.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA