17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Creșterile de prețuri la materialele de construcții le dau mari bătăi de cap primarilor

Prețurile materialelor de construcție au explodat din nou, pe fondul războiului din Ucraina, iar primăriile vor trebui să suplimenteze valoarea proiectelor aflate în desfășurare.

După creșterile de preț la gaz, energie electrică și apă, primăriile primesc o nouă lovitură. Toate proiectele aflate în implementare vor trebui reanalizate și suplimentate sumele cu bani din bugetele locale. La unele materiale de construcție, prețurile au crescut de aproape trei ori în ultimele luni iar unele proiecte vor fi în pericol, în special în comunele județului Botoșani.

Municipiul Dorohoi are în implementare proiecte în valoare de zeci de milioane de euro iar autoritățile locale fac zilnic analize și evaluări pentru a putea putea finaliza investițiile începute.

“Am reușit să facem acolo unde a fost posibil anumite reduceri ale consumului. Facem analize în comparație cu lunile similare ale anilor precedenți, atât din punct de vedere al valorii facturilor cât și al consumului. Eu mă aștept ca impactul pe buget să fie mai puternic din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcție. Vom vedea ce sume suplimentare vor trebui pentru a finaliza obiectivele de investiții”, a spus Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA