16.7 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Credite mai ieftine pentru „Prima Casă”. Dobânzile au scăzut până la 3,7%

euro512

Programul „Prima Casă” porneşte anul acesta cu credite mai ieftine. Cei care vor să-şi cumpere o locuinţă cu garanție de la stat pot lua împrumuturi cu dobânzi de sub 4 la sută, cele mai mici de până acum. Specialiştii spun că, deşi anul acesta fondurile alocate sunt mai mari cu jumătate de miliard de lei faţă de anul trecut, banii nu vor ajunge decât până în toamnă.

Încă din prima zi de la repornirea programului „Prima Casă”, Fondul de Garantare a Creditelor a primit aproape 400 de dosare. Cei interesaţi să ia un astfel de credit se grăbesc, pentru că acum costurile sunt mai reduse.

„Un client care aplică şi se încadrează în această perioadă la un credit are şanse să primească o sumă mai mare de bani comparativ cu aceleaşi condiţii la sfârşitul anului trecut”, spune Adrian Pandelescu, broker de credite imobiliare.

Dobânzile cerute de bănci la creditele de tip „Prima Casă”, care se dau numai în lei, variază acum de la 3,7 la sută la 5,3 la sută.

„Pe segmentul Prima Casă, care se adresează în special familiilor tinere, cererea va rămâne solidă, pentru că răspunde unei nevoi naturale”, explică Ionuţ Stanimir, reprezentantul unei bănci comerciale.

Citeşte mai mult pe Digi24

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA