Covor asfaltic pe drumul Botoșani – Săveni

0
1386

În acest an se va turna un covor asfaltic pe drumul Botoșani – Săveni. În ultimii doi ani, pe acest drum a fost deviat traficul greu de pe drumul național Botoșani – Ștefănești.

Potrivit senatorului Cristian Achiței, în acest an se vor turna covoare asfaltice pe mai multe tronsoane de drum național din județul Botoșani dar cea mai importantă lucrare va fi pe drumul Botoșani – Săveni.

“Încă nu e stabilit tot programul dar știu că drumul spre Săveni este prioritar. Covorul asfaltic a fost făcut prin 2016-2017 și deja sunt porțiuni unde începe să cedeze. Încă se prezintă destul de bine dar tot traficul greu a afectat drumul. În același timp, avem în lucru și expertiza tehnică pe acest troson care din punctul meu de vedere ar trebui făcut în bucăți mai mici. Trebuie să ne gândim la sursele de bani pe care le avem pentru lucrări mari. Pe drumul spre Săveni avem punctul negru de Roșiori. În decembrie s-a aprobat legea privind siguranța rutieră”, a spus senatorul Cristian Achiței care a mai precizat că s-a demarat expertiza tehnică a drumului Botoșani – Dorohoi. El consideră că acest drum ar trebui să fie o prioritate pentru toți politicienii botoșăneni în următorii ani.

“Cred că drumul Botoșani – Dorohoi devine la fel de prioritar cum a fost drumul Botoșani – Tg. Frumos, pentru a continua direcția strategică de trafic și de a lega cele două municipii. S-a finalizat licitația și este în lucru studiul de fezabilitate pentru patru benzi în zona Cătămărăști. Din luna decembrie a anului trecut avem în lucru expetiza tehnică pe drumul Botoșani – Dorohoi”, a adăugat senatorul liberal.

De asemenea, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru patru poduri din județul Botoșani care prezintă risc de prăbușire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here