20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Costurile de deszăpezire a drumurilor judeţene nu au scăzut chiar dacă nu a fost zăpadă. VEZI motivul

deszapezire3febr

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri spun că în această iarnă, costurile lucrărilor de deszăpezire au fost apropiate de nivelul celor din iarna trecută. Pare surprizător ţinând cont că nu a nins la fel de mult şi nu s-a ajuns în situaţia de a fi fi drumuri blocate din cauza cantităţii foarte mare de zăpadă.

Sorin Clim, directorul DJDP Botoşani, spune că spre deosebire de iernile anterioare, acum s-a acţionat cu mai multe utilaje şi s-a împrăştiat o cantitate mai mare de material antiderapant.

„Nu au fost probleme din punct de vedre al zăpezii. În schimb, faţă de iarna trecută s-a acţionat mai mult cu material antiderapant. Din cauza îngheţului de peste noapte. A trebuit să ieşim cu utilajele pentru a da cu material antiderapant. În decembrie s-a acţionat mult. Nu am avut probleme cu drumurile. În plus, am constatat că aceasta ar trebui să fie ponderea de utilaje pe drumurile judeţene. Mai avem unele sectoare care ar trebui acoperite mai bine dar s-a văzut că dacă ai mai multe utilaje se poate interveni mult mai bine. Poţi face faţă inclusiv în condiţii de viscol. Înainte se înfunda drumul pentru că utilajul avea de parcurs o distanţă prea mare. Până acum aveam patru turbofreze iar acum avem opt”, a spus Sorin Clim, directorul DJDP Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA