24.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Costică Macaleţi, preşedinte CJ Botoşani: “Am anunţat Direcţia Naţională a Apelor Române, ISU, Ministerul de Interne. Situaţia poate fi gravă…”

Costica Macaleti (1)

Întreruperea apei în judeţul Botoşani se datorează incompetenţei celor de la Apele Române, Administraţia Bazinală Siret. Asta susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Botoşani. Aceştia au informat mai multe instituţii ale statului şi spun că judeţul Botoşani nu trebuia să fie afectat într-o atât de mare măsură.

“Problema este la Apele Române pentru că nu au venit suficient de bine pregătiţi cu utilaje de pompare din albia râului Siret spre staţiile de tratare ale SC Nova Apaserv. Contractul spune într-un anume mod iar ei nu au respectat contractul. Am anunţat Direcţia Naţională a Apelor Române, ISU, Ministerul de Interne. Situaţia poate fi gravă dacă ei nu se mişcă suficient de repede. Rezervele de apă sunt cele dictate prin proiecte, prin avizări dar şi acestea se termină în momentul în care nu îţi vine apă mai multe zile”, ne-a spus Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

El consideră că în această situaţie, reprezentanţii Nova Apaserv nu au nicio vină, nici măcar pentru faptul că botoşănenii au fost anunţaţi târziu de această întrerupere.

“Cei de la Nova Apaserv nu au făcut alarmarea prea mare deoarece ei aveau un contract cu Apele Române care nu a fost respectat. E o situaţie inedită. Ei nu puteau alarma populaţia cu chestiuni false. S-au bazat pe faptul că Apele Române vor furniza apă”, a adăugat Costică Macaleţi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA