17.3 C
Botoșani
marți, 27 septembrie 2022

Costel Enache: „Vă rog să aveți încredere și răbdare cu ei. Cu siguranță vor ajunge jucători foarte buni”

Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoșani, le cere suporterilor să aibă răbdare cu jucătorii tineri din lot. În acest sezon, tehnicianul botoșănean a folosit în fiecare meci câte doi jucători sub 21 de ani iar în partida cu Sepsi a mizat pe trei jucători tineri. Este vorba de Oaidă, Corban și Chindriș.

În următoarele meciuri, Costel Enache intenționează să îi arunce în luptă și pe Florescu, Piftor dar și pe portarul Ianoș Brînză. El preferă să mizeze pe acești jucători decât să aducă străini care au nevoie de adaptare și care nu sunt mult mai valoroși.

„Nu putem aduce foarte mulți jucători. Schimbările foarte dese ne afectează și pe noi. Anul trecut au fost 11 jucători la final de contract și am schimbat lotul. Am avut o șansă pentru că am avut jucători experimentați și am putut închega repede. Acum am avut din nou multe schimbări. Totuși trebuie să avem grijă și de tinerii noștri, să-i creștem, să le dăm o șansă. Nu văd cum ar putea crește decât ajutându-i meci de meci, o repriză, 20 de minute, să simtă ritmul, intensitatea la nivelul Ligii 1. Cu siguranță vor ajunge jucători de bază în echipa noastră și jucători foarte buni. Vă rog să aveți încredere și răbdare cu ei. Cu Sepsi am folosit în ultimele 20 de minute trei jucători sub 21 de ani. Chindriș este la al doile meci, Corban a debut. În cadrul lotului sunt alți jucători super talentați, cum este Piftor, Florescu. De Ianos Brînză știți. Vor crește doar dacă le întindem o mână. Dacă după un meci cu Sepsi vom căuta vinovați în ei, nu le facem nici lor bine și nici nouă”, a spus Costel Enache.

FC Botoșani are în momentul de față opt jucători sub 21 de ani în lotul de 22.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA