23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Costel Enache: „Nu am făcut calcule conjuncturale. Depindem doar de noi în momentul ăsta”

Pentru FC Botoşani urmează încă cinci meciuri în campionat, în 2017, din care două pe teren propriu şi trei în deplasare. La prima vedere, meciurile din deplasare par mai accesibile decât cele de pe teren propriu.
În primul meci, FC Botoşani va juca la Timişoara contra unei echipe cu probleme atât financiare cât şi de lot. Apoi urmează meciul de pe teren propriu cu CSU Craiova şi deplasarea de la Chiajna. Pe 10 decembrie vine FC SB pe Municipal iar pe 15 decembrie FC Botoşani va întâlni Astra Giurgiu, în deplasare. Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoşani, consideră că este o perioadă foarte importantă dar spune că nu îşi face calcule.

„Luna care urmează este cea mai importantă perioadă din campionat. Rămânem cu o gândire pragmatică. Să gestionăm situaţia noastră, să ne ducem la capăt formarea unui model de joc. E foarte bine ca jucătorii să înţeleagă ce vrem să facem, asta ne aduce o organizare de joc, sincronizare, omogenitate. Sunt punctele cheie pentru mine în a avea reuşite. Organizarea, consecvenţa şi omogenitatea, sunt lucrurile care ne-au ţinut până acum şi trebuie să ne aducă rezultatele pe care le aşteptăm cu toţii. Nu am făcut calcule conjuncturale, cu rezultate ale terţilor. Ne gândim doar la ceea ce avem noi de făcut. Depindem doar de noi în momentul ăsta şi e bine să ne concentrăm pe ceea ce avem noi de făcut”, a spus Costel Enache.

„Meciul cu Astra cred că va fi decisiv pentru accederea în play-off”

Fundaşul stânga Nicolae Muşat vrea minim şapte puncte în meciurile cu Poli Timişoara, Craiova, Chiajna şi FC SB. El consideră că partida de la Giurgiu poate asigura calificarea în play-off chiar dacă mai rămân de jucat patru meciuri în 2018, cu Juventus acasă, cu Viitorul şi Iaşi în deplasare şi Gaz Metan pe teren propriu.

„Cu toţii ne dorim un rezultat pozitiv la Timişoara. Avantajul nostru este că depindem numai de noi în lupta pentru play-off. Nu ar trebui să fie o presiune, trebuie să ne bucurăm de fotbal, de prezenţa noastră pe terenul de fotbal şi să scoatem maxim. E greu să facem calcule. Şapte puncte în următoarele patru partide ar putea fi liniştitoare. Meciul cu Astra cred că va fi decisiv pentru accederea în play-off”, a spus Nicolae Muşat.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA