-3.8 C
Botoșani
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Cosmin Andrei nu mai vrea locuințe sociale în Centrul Istoric

Primarul municipiului Botoșani vrea să schimbe destinația locuințelor din Centrul Istoric al municipiului Botoșani. Contractele chiriașilor vor fi reziliate iar spațiile vor avea o altă destinație.

Între timp, Primăria Botoșani va finaliza cele 72 de locuințe sociale din zona ANL Cișmea care vor fi puse la dispoziția chiriașilor din Centrul Istoric. Cine nu acceptă, va trebui să-și caute o altă locuință.

“Îmi doresc o revigorare a activităților comerciale din Centrul Istoric. Vrem să redăm Centrul Istoric botoșănenilor și facem aceste demersuri în paralel cu oferirea unor spații cetățenilor care dețin în continuare locuințe sociale în Centrul Istoric. Am demarat licitația pentru cele 72 de locuințe sociale din cartierul ANL Cișmea. Vom avea o alternativă pentru cei care locuiesc în Centrul Istoric. Vreau să schimbăm destinația locuințelor sociale din Centrul Istoric cu o altă destinație. Îmi doresc să nu mai avem locuințe sociale în Centrul Istoric”, a precizat Cosmin Andrei.

În plus, se încearcă achiziția unor spații aflate în proprietate privată și reabilitarea clădirilor.

“Zilele acestea vom trimite o notificare către un coproprietar al unui imobil, care deține la parter un spațiu comercial. Este un imobil care necesită reabilitare. Intenția noastră este să achiziționăm parterul imobilului pentru a putea reabilita clădirea. La celelalte clădiri unde sunt proprietari, intervenim cu hotărârea CL care presupune majorarea taxelor și impozitelor pentru clădirile neîngrijite”, a adăugat primarul municipiului.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA