23.5 C
Botoșani
sâmbătă, 13 august 2022

Cosmin Andrei: “Îi susțin pe cei de la FC Botoșani. Ăsta este mesajul pe care vreau să-l transmit”

Primarul Cosmin Andrei a avut o reacție după scandalul privind împărțirea banilor către cluburile sportive și spune că FC Botoșani va beneficia în continuare de susținere financiară de la bugetul local.

Edilul municipiului susține că în ultimii cinci ani, Primăria Botoșani a virat în conturile clubului FC Botoșani suma de 3,5 milioane de lei, la care se adaugă investițiile făcute în stadion și cheltuielile privind întreținerea bazelor sportive.

“Îi susțin pe cei de la FC Botoșani. Ăsta este mesajul pe care vreau să-l transmit. Lucru care s-a făcut și în trecut. În ultimii cinci ani s-au alocat 3,5 milioane lei pentru FC Botoșani. Nu mai vorbim de sumele consistente pe care le alocăm pentru întreținerea celor trei stadioane. Pe stadionul Municipal, FC Botoșani joacă exclusiv, nefiind primite alte cluburi pentru a nu degrada suprafața de joc. Au fost tratați cu prioritate”, a spus primarul Cosmin Andrei care a adăugat:

“Interesul față de fenomenul fotbalistic este demonstrat și prin fapte. Am spus că vreau să reabilitez stadionul Municipal și am scos la licitație documentația de avizare la lucrările de intervenție. Am semnat ieri contractul cu firma care a câștigat această licitație și are termen trei luni să execute această documentație. În trei luni mergem cu documentația la CNI să o depunem pentru reabilitarea stadionului. Tot timpul am fost aproape de această echipă și voi fi și pe viitor. Dar nu trebuie să ne supărăm ca văcarul pe sat că nu suntem hotărâți care este nevoia pentru club. Ne mândrim cu această echipă care este fanion pentru sportul botoșănean și un bun ambasador dar trebuie să finanțăm și celelalte sporturi. FC Botoșani a primit finanțare și când a fost în Liga a II-a și Liga a III-a. Și cu sprijinul nostru a ajuns în Liga 1. Nu înțeleg această supărare pentru o sumă derizorie raportată la bugetul clubului. Discutăm între 2 și 5% finanțare de Primăria Botoșani. Ori bugetul este umflat artificial, ori managementul de acolo nu este foarte bun dacă și-au ridicat poalele în cap pentru această sumă care nu ar trebui să reprezinte mult în bugetul clubului”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA