-3.8 C
Botoșani
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Cosmin Andrei: “Anul acesta va fi un an al asfaltărilor”

2023 va fi anul cu cele mai mari investiții în infrastructura din municipiul Botoșani. Asta promite primarul Cosmin Andrei care a precizat că din această primăvară vor începe lucrările pe mai multe străzi, în special de la periferie.

Cea mai mare investiție va fi realizată în cvartalul 1 acolo unde se vor asfalta zece străzi. Proiectul are finanțarea aprobată, licitația a fost finalizată iar în luna martie se preconizează începerea lucrărilor.

“Anul acesta va fi un an al asfaltărilor. Se concretizează proiectele pe care le-am pregătit până acum. Am făcut documentații pentru o serie de străzi din municipiul Botoșani, am făcut și licitații iar în acest moment suntem cu unele proiecte în stadiu de emitere a ordinului de începere a lucrărilor. Cel mai important lot îl reprezintă cvartalul 1, acolo unde avem un câștigător, avem contract semnat cu Ministerul Dezvoltării. Așteptăm vremea potrivită pentru emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Aceste străzi sunt în perimetrul cuprins între Calea Națională – Petru Rareș și IC Brătianu. Cvartalul 1 este compus din străzile Petru Maior, Ion Creangă, Furtunei, AT Laurian, Alexandrul cel Bun, Grăniceri, Tunari, Vasile Conta, Aleea Humulești și strada Baciului. Și cvartalul 2 cred că va intra cu lucrări pe parcursul acestui an. Pentru cvartalul 3, reprezentat de străzile din zona Împărat Traian, avem documentația și așteptăm contractarea unui credit”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

În plus, anul acesta vor fi asfaltate câteva străzi despre care se vorbește de mulți ani. Este vorba de străzi care sunt aproape impracticabile.

“Pentru străzile Vâlcelei, Izvoarelor și Zimbrului am desemnat un câștigător. Este vorba de firma Big Conf. Avem termen zece zile pentru contestații după care emitem ordinul de începere a lucrărilor. Finanțarea este asigurată din fonduri europene. Pentru străzile Smârdan, Neculai Sofian și Miron Costin am organizat licitație, avem câștigător și urmează ordinul de începere a lucrărilor când vremea va permite”, a adăugat edilul municipiului.

Tot anul acesta se va turna câte un covor asfaltic la intrările în municipiul Botoșani dinspre Iași, Suceava, Săveni și Ștefănești.

“Am făcut o solicitare către CNAIR și am primit o adresă prin care CNAIR preia în administrare șapte kilometri de drum național din municipiul Botoșani. Intrarea de la Lebăda, un tronson de trei kilometri va fi reabilitat cu covor asfaltic și apoi transferat către municipiul Botoșani, în administrare. Ieșirea către Trușești va fi reabilitată, intrarea dinspre Săveni și intrarea dinspre Suceava, până la intersecția cu strada Primăverii. Acest lucru se va întâmpla în intervalul 15 martie – 1 aprilie, în funcție de condițiile meteo. Sunt bani pe care îi economisim”, a mai afirmat Cosmin Andrei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA