0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Cosmin Andrei: „Am solicitat alocarea sumei de 473.000 de lei pentru achiziția de măști și dezinfectant proporțional cu numărul elevilor și cadrelor didactice”

Viceprimarul Cosmin Andrei solicită alocarea banilor necesari pentru asigurarea de materiale de protectie in toate unitățile de învățământ din Municipiul Botoșani.

„Pentru mine ca părinte cu doi copii, la fel ca pentru toate mamele și tații din Botoșani, în momentul de față, PRIORITATEA ZERO este sănătatea copiilor noștri.

Am solicitat primarului Flutur rectificare bugetară pentru protecția sănătății copiilor și cadrelor didactice din Botoșani la început de an școlar.
Am discutat cu colegii mei din Consiliul Local și am luat decizia de a solicita inițierea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care să efectuăm o rectificare bugetară pentru a asigura sprijin pentru instituțiile de învățământ din municipiul Botoșani prin achiziția de măști de protecție și dezinfectanți.
Avem toate sumele necesare în buget. Banii există, pentru că în luna februarie am depus în Consiliul Local propunerea de a aloca 973.000 de lei pentru acordarea de vouchere pentru rechizite copiilor din municipiul Botoșani în vederea reducerii abandonului școlar.
Acum am solicitat alocarea sumei de 473.000 de lei din suma de 973.000 de lei pentru achiziția de măști și dezinfectant proporțional cu numărul elevilor și cadrelor didactice pentru fiecare instituție de învățământ din municipiul Botoșani.
Brambureala începerii școlilor este resimțită acut de părinți. Este haos general. Părinții nu au încredere în guvernul PNL și ministerul Sănătății în ceea ce privește deschiderea școlilor.
Îngrijorarea este atât de mare încât 4 din 5 părinți vor să fie implicați direct în discuțiile cu conducerea școlilor și cu autoritățile locale.
Zeci de mii de dascăli în pragul pensionării amenință că părăsesc sistemul, speriați dar și scârbiți că guvernul PNL nu le asigură nici măcar măștile necesare unei minime protecții în fața COVID, că-i discriminează în raport cu alți angajați ai statului care sunt de asemenea expuși riscului de infecție. Guvernul Orban Nici măcar nu le acordă majorarea legal prevăzută de 300 de lei/lună care le-ar fi permis cadrelor didactice să-și cumpere măștile necesare”, a precizat Cosmin Andrei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA