“Cornul și laptele”, înlocuit cu o masă caldă. Propunerea legislativă a fost adoptată tacit de Senat

0
400
FOTO: ialomita.semnal.eu
FOTO: ialomita.semnal.eu

O propunere legislativă care prevede înlocuirea Programului ”Cornul și laptele” cu o masă caldă a fost adoptată tacit de Senat, urmând a merge la Camera Deputaţilor, forul decizional în acest caz.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 92/2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copii preşcolari din grădiniţelede stat şi private cu program normal de 4 ore are ca obiect înlocuirea produselor de panificaţie şi lactate cu o masă caldă acordată zilnic, în limita unei valori stabilite de consiliul local, urmând ca diferenţa dintre valoarea de 1.04 lei/copil şi cea stabilită de consiliul local să fie suportată de consiliul local sau judeţean.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de senatorii Viorel Arcaş (PSD), Badea Leonardo (PSD), Marius Bălu (PDL), Sorin Bota (PSD), Iulian Dumitrescu (PNL), Petru Ehegartner (PNL), Marius Isăilă (PSD), Akos Mora (PNL), Marius Nicula (PSD) și Alexandru Vegh (UDMR).

Iniţiatorii arată în expunerea de motive că propunerea legislativă porneşte de la deficienţa Programului ”Cornul și laptele”, care se bazează pe impunerea unui singur tip de aliment şi nu încurajează un mod de viaţă sănătos.
În plus, se menţionează şi faptul că produsele din acest program nu mai sunt atractive pentru copii, astfel că a generat o risipă de proporţii în cei peste zece ani de implementare.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET