0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Cornel Şfaiţer: „Tranşa a doua a drepturilor de televizare va veni sigur. Problema va apărea în vara anului viitor”

cornelsfaiter6ian

Echipele din Liga I îşi vor primi a doua tranţă din drepturile de televizare. Cel puţin asta susţine Cornel Şfaiţer, preşedintele clubului FC Botoşani. Oficialul botoşănean susţine că are informaţii că banii vor ajunge în conturile cluburilor la începutul lunii februarie.

Cornel Şfaiţer consideră că problemele vor apărea în vara anului viitor când Liga Profesionistă de Fotbal va trebui să ia o decizie în ceea ce priveşte drepturile TV a meciurilor din primul eşalon, fie se va organiza o licitaţie, fie se va semna un contract cu un trust media dispus să plătească peste 100 de milioane de euro. Oamenii din fotbal se tem că în cazul în care se va organiza o licitaţia, trusturile media nu vor mai oferi la fel de mulţi bani ca în ultimii ani.

„Din informaţiile mele, tranşa a doua a drepturilor de televizare va veni la începutul lunii februarie. Tranşa a doua va veni sigur. Problema majoră va apărea în vara anului viitor. Probabil, se vor organiza la nivel de ligă. Deja sunt mari probleme la nivel de cluburi. Cu excepţia a trei-patru cluburi precum Steaua, Craiova, Tg. Mureş, celelalte au mari probleme. Am avut discuţii cu mai mulţi colegi care se ocupă de destinele fotbalului şi mi-au spus că sunt probleme”, a spus Cornel Şfaiţer.

În condiţiile în care va veni tranşa a doua din drepturile de televizare, sunt şanse mari ca toate echipele din Liga I să termine campionatul.

„Eu sunt sigur că returul va începe tot cu 18 echipe. Toată lumea aşteaptă drepturile tv. Vor renunţa la jucătorii cu experienţă care au salarii mari, vor rămâne cu jucători tineri care vor avea contracte de Liga a II-a sau chiar Liga a III-a. Nu vor obţine prea multe puncte dar sunt sigur că vom termina campionatul toate echipele”, a adăugat oficialul FC Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA