Cornel Şfaiţer: “Putem spera la locurile 7-8”

0
646

FC Botosani - Chiajna (11)

FC Botoşani are obiectiv clasarea pe unul din primele două locuri din play-out iar oficialii clubului susţin că după evoluţiile din meciurile amicale, acest obiectiv este realizabil.

Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, consideră că acest sistem competiţional avantajează echipele din coada clasamentului şi că la startul play-outului toate formaţiile au şanse de a se salva de la retrogradare. Dintre echipele care vor juca în play-out, FC Voluntari a avut cea mai spectaculoasă campanile de achiziţii, începând de la jucători şi până la conducere.

“Înjumătăţirea punctelor este un handicap pentru cei care au acumulat puncte mai multe. Vom începe play-outul cu şanse aproximtiv egale. E posibil ca una din echipele din coada clasamentului să facă saltul dar nu va fi uşor. S-a văzut cât am suferit noi în vară la capitolul omogenitate. Nu e uşor în momentul în care aduci mulţi jucători. Noi trebuie să ne vedem de interesul nostru. Vom vedea şi cum va fi tragerea pentru play-out. Toată lumea va încerca să rămână în Liga I. Depinde de problemele financiare, pot apărea surprize”, a declarat Cornel Şfaiţer.

Preşedintele FC Botoşani este optimist că echipa pregătită de Cristi Pustai va reuşi să repete evoluţiile bune de la finalul anului trecut şi să îşi îndeplinească obiectivul.

“Noi dacă vom arăta bine, putem spera la locurile 7-8. Acesta este obiectivul propus. Dacă vom arăta aşa cum am arătat în ultimele patru jocuri, e clar că putem ţinti la o poziţie fruntaşă în play-out. E foarte important cum începi. Noi am avut experienţe neplăcute. Am încredere că putem trece cu bine”, a adăugat preşedintele FC Botoşani.