16.4 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

Cornel Şfaiţer: “La momentul acesta dorim încă un portar şi trei mijlocaşi”

fcbotosani - rapid (14)

Conducătorii clubului FC Botoşani încearcă să finalizeze săptămâna viitoare campania de transferuri. La ora actuală, tehnicianul Leo Grozavu mai vrea un portar şi trei mijlocaşi. Este vorba de un portar din România şi trei mijlocaşi străini.

Cornel Şfaiţer, preşedintele clubului FC Botoşani spune că este în discuţii cu mai mulţi jucători dar spune că fotbaliştii străini sunt reticenţi din cauza problemelor care au fost în ultimii ani în Liga I.

“La momentul acesta dorim încă un portar şi trei mijlocaşi. Sunt mulţi jucători care ar dori să vină dar ne impun nişte condiţii salariale pe care nu le putem onora. Am avut discuţii cu Cernat dar noi nu puteam să-i oferim 8000 de euro pe lună. Avem o mare problemă la momentul ăsta. Din cauza insolvenţei şi a litigiilor care au fost pe la Cluj cu jucătorii olandezi, s-a creat un curent din ăsta foarte urât. Când aud de România, jucătorii străini acceptă un salaru mai mic dar dacă îi dai bani la semnătură. Avem o mare problemă. Sunt foarte bine informaţi. România are o bulină neagră”, a spus Cornel Şfaiţer.

Oficialii botoşăneni insist pentru transferul portarului Răzvan Pleşca de la Gaz Metan şi negociază cu trei mijlocaşi din Scoţia, Argentina şi Spania. În schimb, albanezul Mergim Neziri (atacant, 22 ani, FC Nurnberg) are şanse mari de a semna cu FC Botoşani.

“De vreo trei seri am avut discuţii cu un jucător străin. În proporţii de 90% el va veni în lotul echipei FC Botoşani. Ne-am înţeles contractual. Este vorba de un mijlocaş. Mai suntem în discuţii cu un argentinian şi un spaniol. La pregătire mai avem un jucător albanez cu care m-am înţeles în proporţie de 90% şi urmează să avem negocierile la faţa locului”, a adăugat preşedinte FC Botoşani.

Eşuarea negocierilor dintre Martinus Quenten şi Steaua reprezintă o veste bună pentru tehnicianul Leo Grozavu. El îl aşteaptă pe Quenten la pregătire în Austria şi intenţionează să se bazeze pe el în următorul sezon.

“Am vorbit cu Leo şi el se bucură că Martinus nu a mai plecat la Steaua. Noi aveam un alt jucător pe poziţia lui, tot un olandez. Dacă Martinus se întoarce, vom vedea ce decizie vom lua. Martinus a promis că va fi capacitate doar la FC Botoşani”, a mai afirmat Cornel Sfaiţer.

 

Lotul FC Botoşani (18.06.2015):

Portari: Iliev, Samoilă, Tiut

Fundaşi: Patache, Dimitrov, Cordoş, Ngadeu, Plămadă, Cucu, Acsinte, Rashid

Mijlocaşi: Bordeianu, Vaşvari, Croitoru, Raul Costin

Atacant: Batin, Brata, Quenten, Ivanovici, Hadnagy, Roman, Mergim Neziri

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA