20.1 C
Botoșani
duminică, 16 iunie 2024

Copil în vârstă de doi ani găsit de jandarmi pe o stradă din Darabani

jandarmi summerfest

Un echipaj de jandarmi, care acționa în după-amiaza zilei de 02 februarie, în zona Liceului Dimitrie Cantemir din orașul Darabani, a observat o fetiță care se deplasa pe partea carosabilă, nefiind însoțită de un adult.

Jandarmii au încercat să discute cu fetița în vârstă de aproximativ 2 ani și jumătate, dar nu au reușit să afle unde locuiește sau dacă părinții sunt prin apropiere.

Vânzătoarea de la un magazin aflat în preajma liceului a lămurit parțial situația, spunându-le jandarmilor că a mai văzut-o pe fetiță și le-a indicat strada pe care stă.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificată locuința de domiciliu, unde au luat legătura cu mama copilei.

Profitând de neatenția mamei, fetița care se juca în curte a deschis poarta și a plecat, locul unde a fost observată fiind la aproximativ 1,5 km de casă. Mama a sesizat la un moment dat lipsa ei și a căutat-o pe la vecinii din apropiere, dar deoarece nu a găsit-o, se pregătea să o caute la o distanță mai mare.

Jandarmii au lăsat-o în grija mamei la 30 de minute din momentul în care au observat-o pe stradă, femeia primind un avertisment contravențional pentru nesupravegherea minorei.

Jandarmii recomandă familiilor care au copii mici și locuiesc la curte să îi supravegheze atent și să asigure în mod corespunzător porțile de acces, având în vedere pericolul la care pot fi expuși în cazul în care aceștia părăsesc domiciliul.

În astfel de cazuri, foarte important este apelarea numărului unic de urgență 112, pentru a fi luate în cel mai scurt timp măsurile necesare în vederea găsirii persoanei dispărute.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA