2.2 C
Botoșani
marți, 28 noiembrie 2023

Copil de 9 ani, dat în judecată de Casa de Sănătate Suceava

Poveste incredibilă în Suceava, unde o fată de 9 ani este chemată în judecată pentru plata unor analize de acum aproape 6 ani.

O fetiță de 9 ani din județul Botoșani a fost trimisă în judecată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate din Suceava pentru o datorie de 158 de lei, după ce, în aceeași lună, i-au fost decontate analize făcute într-un laborator privat, dar și în spital, unde fusese internată, relatează Mediafax.
Fetița în vârstă de 9 ani din judeţul Botoşani a fost dată în judecată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Suceava pentru recuperarea unei datorii de 158 lei, după ce în urmă cu șase ani, când fetița avea 3 ani, a beneficiat în aceeași perioadă atât de o internare în spital, cât și de un set analize medicale gratuite făcute la un laborator privat.
Conducerea Casei Județeane de Asigurări de Sănătate Suceava susține că de vină pentru situația creată sunt părinții copilului care au declarat, când au mers cu copilul la analize, că în luna respectivă fetița nu a fost internată în spital.

După verificări, reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate au descoperit că fata a beneficiat de două seturi de analize medicale gratuite și au încercat să recupereze suma decontată către cabinetul privat.
„În data de 12.09.2012 persoana asigurată s-a prezentat la laboratorul de analize medicale, în contract cu CAS Suceava, la care a efectuat analizele prescrise de către medicul de familie, analize decontate ulterior de instituția noastră. La data prezentării, aparținătorul persoanei asigurate a declarat, sub semnătură proprie, că în perioada de valabilitate a biletului de trimitere, adică de la data eliberării acestuia și până la data prezentării la laborator, pacienta nu a fost internată în spital. Din verificările efectuate de instituția noastră s-a constatat faptul că persoana asigurată a fost internată în spital în perioada de valabilitate a biletului. Prin urmare, declarația (…) nu coincide cu realitatea”, a declarat directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Suceava, Cristi Bleorțu.
Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a trimis două notificări la locuința fetiței pentru recuperarea sumei de 158 de lei, însă acesta nu a fost achitată, motiv pentru care s-a ajuns în instanță, pârâtă fiind chiar fetița.

Sursa: Realitatea.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA