20.5 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Copiii ar putea primi MAI MULŢI BANI la naştere. Cum vor putea fi accesate aceste sume

maternitate nou nascuti

Studiile tinerilor ar putea fi plătite de stat, chiar de la naşterea acestora. Noua lege a Educaţiei prevede acordarea unui ajutor de 500 de euro, pentru fiecare copil. Banii însă nu sunt folosiţi pe loc, ci ţinuţi într-un cont special, la care copiii vor avea acces după ce împlinesc 16 ani, informează România TV.

Noua lege a Educaţiei prevede acordarea unui ajutor de 500 de euroBanii sunt primiţi de familie la naşterea copilului, însă ei trebuie ţinuţi într-un cont, la care copilul va avea acces la împlinirea vârstei de 16 ani. În acelaşi cont, părinţii pot redirecţiona şi 2 la sută din impozitul anual pe venit. Banii au un singur scop:educaţia copiilor.

„E un proiect foarte bun că se gândesc la copil, la viitorul copilului”, a spus o femeie.

Şi parlamentarii se gândesc la viitorul copiilor. Prima pentru nou-născut şi banii pentru trusou, care nu se mai acordă de cinci ani, ar putea fi reintroduse, printr-o nouă lege a familiei.

În alte ţări, alocaţia pentru nou-născuţi are valori impresionante. În Spania se acordă 2.500 de euro pentru fiecare copil născut. Italienii primesc în primii 3 ani de viaţă peste 3.000 de euro. În Rusia însă statul dă chiar şi 10.000 de euro mamelor care nasc al doilea copil.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA