23.1 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Copii internaţi în spital după ce au fost maltrataţi de părinţi. Medicii botoşăneni trag un semnal de alarmă

spitalpediatrie upu1

Bataia nu-l disciplineaza pe un copil, ci dimpotriva il face mai indaratnic. Daca vreti sa va inteleaga, incercati sa-i explicati lucrurile cu rabdare. Si daca nici asa nu merge, alegeti o alta metoda de a-l determina sa va asculte dar nicidecum nu-l loviti. Acestea sunt sfaturile medicilor către părinţi.

Din ce in ce mai multi copii din Botosani au ajuns la spital cu vanatai si rani dupa ce parintii lor le-au facut educatie cu palma sau cu pumnul.

Anul acesta s-au inregistrat noua cazuri la sectia de pediatrie, copii avand varste sub 10 ani sau intre 14 si 18 ani. Majoritatea provin din mediul rural, din  familii dezorganizate, unde educatia normala nu isi are locul.Au fost tratati de medici, dar ca sa isi revina, micutii au nevoie de ajutorul psihologilor si sa traiasca intr-un mediu linistit.

“Cel mai important lucru de spus este ca nivelul de pregatire, de educatie este zerola cei care ii agreseaza pentru ca se intampla, in mediul familial parintii nu stiu sa-si educe copiii, cred ca educatia se mai face cu bata, cu biciul.Vorbim de abuzurile fizice, pacienti internati in spital, pentru ca nu toti minoriiabuzati fizic raman in spital sau ajuns in mainile medicilor”, a declarat Aurel Tinca, medic sef sectia de  pediatrie.

Anul trecut au fost inregistrate opt cazuri de abuz fizic in randul minorilor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA