-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Control cu tentă politică la Spitalul Judeţean Mavromati

banicioiu spital

In momentul de fata, un control suspect, comandat de  Ministerul Sanatatii, se desfasoara in cadrul celei mai mari unitati medicale din judetul Botosani. Cativa reprezentanti de la nivel central, insotiti de un angajat de la Consiliul Judetean verifica de zile intregi intreaga activitate a unitatii medicale.

Totul se intampla, dupa ce o reclamatie cu privire la Spitalul Judetean de Urgenta a ajuns la ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.
Surse neoficiale spun ca miscarea este una strict  politica si il vizeaza pe managerul liberal al  spitalului, Viorel Iliuta. Tot surse neoficiale sustin ca actualul consilier al ministrului, Gabriel  Oprisanu, ar avea o implicare in acest control, pentru ca si-ar dori o functie de conducere in spital.

„Noi am avut o solicitare de la corpul de control al ministrului sa desemnam un reprezentant al Consiliului Judetean. Am facut lucru acesta, iar de luni avem un control care vizeaza intreaga activitate a spitalului, si medicala si cea administrativa. Am inteles ca reprezentantii Ministerului Sanatatii sunt plecati inclusiv la unitatile care le avem in judet. Controlul se va finaliza maine, cel tarziu vineri. Cand o sa avem niste rezultate finale cu mare drag o sa le comunic”, a declarat  Gheorghe Sorescu, vicepresedinte Consiliul Judetean.

Controalele se fac atat in incinta Spitalului Judetean de Urgenta, cat si in sectiile exterioare  ale unitatii. Cel mai probabil, verificarile se  vor incheia la sfarsitul acestei saptamani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA