Contracte semnate pentru 38 de autobuze și 30 de microbuze electrice. Cosmin Andrei: “Vor deservi și zona metropolitană”

0
1766

În aproximativ doi-trei ani, transportul local în municipiul Botoșani și în zona metropolitană va fi unul modern, doar cu autobuze și microbuze electrice. Primăria Botoșani a obținut prin Programul Național de Redresare și Reziliență sumele necesare pentru a cumpăra 38 de autobuze și microbuze electrice.

În această săptămână, primarul Cosmin Andrei a semnat contractele de finanțare și spune că urmează realizarea unui studiu de trafic și licitațiile pentru achiziția de autobuze și microbuze.

“Vom avea în municipiul Botoșani 38 de autobuze electrice și 30 de microbuze. Contractele pe care le-am semnat săptămâna aceasta însumează 150 de milioane de lei, aproximativ 30 de milioane de euro, pentru achiziția autobuzelor și microbuzelor electrice, plus reabilitarea unor clădiri. Suntem în pregătiri cu documentația pentru studiul de trafic. Aceste autobuze și microbuze vor deservi atât transportul public local cât și zona metropolitană. Este o alternativă la transportul cu tramvaie”, a spus primarul Cosmin Andrei.  

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here