Contracte de deszăpezire cu 30 de firme pentru drumurile din judeţul Botoşani

0
514

deszapezire noaptea512

La solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, Instituţia Prefectului a publicat pe site-ul propriu informaţiile la cald privind costurile, firmele şi modalităţile ce se vor folosi în această iarnă pentru deszăpezirea drumurilor botoşănene.

Baza de date centralizată poate fi accesată din pagina de start a Instituţiei Prefectului, cu ajutorul link-ului denumit „Situaţie contracte deszăpezire 2015-2016”, postat sub secţiunea situaţiilor de urgenţă.  Detaliată pe fiecare unitate administrativ-teritorială, aceasta este o oglindă a pregătirilor făcute de administratorii drumurilor din judeţ pentru a înfrunta zăpada şi poleiul.

Totodată, modalitatea transparentă de a ţine evidenţa celor responsabili de deszăpezire va permite ca, acolo unde operatorii economici nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale, aceştia să poată fi identificaţi mai uşor. Situaţiile constatate vor fi transmise la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, urmând ca respectivii operatori să fie excluşi de la participarea la alte proceduri de achiziţie privind deszăpezirea.

La nivelul judeţului Botoşani, drumurile naţionale, judeţene, comunale şi săteşti sunt acoperite în proporţie de 100% de contractele de deszăpezire sau de serviciile asigurate de primării cu utilajele proprii. Cca 30 de firme de profil sunt luate în calcul pentru această iarnă, în timp ce 49 dintre comune au transmis că vor realiza deszăpezirea cu utilaje proprii.